Această plantă aparent banală are beneficii nebanuite pentru sanatate. Tu o consumi?

by Ana Balan on Mar 27, 2017 Sănătate 720 Vizualizari

Este o plantă care apare primavara și, din păcate, e pe piață doar vreme de cateva săptămani. Are nenumărate beneficii pentru sănătate. Tu mananci stevie? Cțci despre această plantă, aparent banalî,este vorba. Chiar dacă se găseste pe tarabele din piată, puțini știu ce comoară ascunsă este stevia. Ea are doar 21 de calorii la suta de grame și este extrem de bună pentru corpul nostru

De ce sa consumi stevie toata primavara

Este o plantă perenă, cu gust dulce acrișor, denumită popular dragomir sau măcriș de gradina. Creste  in curți și pe marginea drumurilor. Este o plantă cu substanțe complexe: conține vitamina C, A, și K, acid tartric, acid oxalic, potasiu, fosfor, magneziu, calciu, fier, zinc. Pe langa acestea, conține și proteine și fibre.

Stevia are o valoare energetică mică, puține calorii, deci ajută la scăderea in greutate. Mai mult, regleaza nivelul de zahăr din sange! In plus, această plantă mineralizează și reechilibrează organismul. Consumul de stevie iți va da o energie de invidiat! Sa nu mai pomenim despre faptul că ajută la igiena orala, pentru că actionează ca o bariera impotriva bacteriilor ce provoaca cariile dentare.

Stevia are si capacitatea de a stimula pofta de mancare la copii. Insa, ATENTIE, contine foarte mult acid oxalic. Acesta, consumat in exces elimina calciul din organism. Copiii nu au voie sa depășească dozele zilnice admise, care se discută cu medicul.

Stevia poate fi folosită cu succes in mancaruri precum tocanițe, poate fi gătită precum spanacul sau impreuna cu acesta, ori in ciorbe. Aceste feluri de mancare vor fi sarace in calorii, dar bogate in nutrienti.

Este bine de stiut ca si radacina de stevie, precum si semintele se pot consuma. Atentie, daca suferiti de boli cronice, intrebati medicul inainte de a consuma stevie.

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!