De ce ar trebui să beţi apă caldă cu lămâie şi curcumă

by Ana Balan on Mar 30, 2017 Sănătate 851 Vizualizari

Toxinele pătrund în organism pe diferite căi, începând cu aerul inspirat şi terminând cu apa şi alimentele consumate. O curăţire periodică este esenţială dacă doriţi să păstraţi sănătatea şi să menţineţi funcţionarea normală a organismului.

Medicina modernă oferă multe soluţii pentru detoxifiere, dar alimentaţia sănătoasă este probabil cea mai bună opţiune. Consumaţi mai multe fructe şi legume şi nu uitaţi să beţi multă apă, ceai şi sucuri naturale.

Amestecul de lămâie şi curcumă este perfect pentru detoxifiere. Lămâile sunt pline de vitamina C şi antioxidanţi, iar curcuma conţine o mulţime de componente puternice care luptă cu cancerul şi multe alte boli.

Curcuma face parte din aceeaşi familie cu ghimbirul şi este utilizat pe larg în India şi Asia. Această plantă este un antioxidant puternic ce luptă cu radicalii liberi nocivi, care sunt cancerigeni recunoscuţi. De asemenea ea are proprietăţi antiseptice şi antiinflamatorii puternice.

Curcuma este benefică pentru piele, atât aplicată direct, cât şi pur şi simplu consumată. Ea curăţă, hrăneşte şi hidratează pielea, menţinând-o tânără şi gingaşă, şi merită un loc aparte în meniul dvs. zilnic.

De asemenea curcuma este utilă celor ce vor să scape de kg în exces, elimină toxinele din ficat şi rinichi, normalizează metabolismul şi stimulează absorbţia de substanţe nutritive în tractul digestiv.

Vitamina C conținută în lămâi întinereşte pielea din interior. Datorită acestei vitamine dispar ridurile şi este prevenită îmbătrânirea prematură. Lămâile sunt de asemenea bogate în acid citric ce echilibrează valorile pH-ului.
Lămâia şi curcuma sunt agenţi naturali de albire. Aceste legume sunt eficiente în reducerea petelor pe piele şi înmoaie cicatricile de acnee în doar câteva zile. De asemenea ele sunt remedii naturale recunoscute pentru calităţile extraordinare de îngrijire a pielii.

Lămâile sunt bogate în potasiu, care reduce stresul, întăreşte imunitatea şi energizează organismul. Acest fruct citric este un diuretic natural care determină urinarea frecventă, fiind o soluţie minunată pentru păstrarea sănătăţii tractului urinar.

Amestecând apă caldă, lămâie şi curcumă veţi obţine o mixtură puternică ce vă va ajuta organismul să se cureţe de toxine şi să-şi îmbunătăţească starea generală.

Încercaţi să preparaţi acest amestec şi veţi savura din plin beneficiile sale pentru sănătate.

Ingrediente

  • 1/2 de lămâie
  • 1/4-1/2 de lingură de curcumă
  • 200 ml de apă caldă
  • 1 lingură de nectar de agave sau puţină miere de albine (opţional)

Mod de preparare

Stoarceţi lămâia într-o cană. Adăugaţi turmeric şi apă caldă. Amestecaţi bine, apoi adăugaţi puţin nectar de agave sau miere de albine. Agitaţi bine băutura chiar şi în timp ce o consumaţi, căci curcuma are tendinţa să se depună repede pe fundul cănii.

“Conținutul tuturor articolelor este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!