8 semne evidente că rinichii tăi nu sunt în regulă.

by Ana Balan on Mar 30, 2017 Sănătate 1868 Vizualizari

Aceste organe vitale sunt situate de o parte şi de alta a coloanei vertebrale, în regiunea lombară. De buna funcţionare a rinichilor depind mai multe: starea pielii, starea sănătăţii, echilibrul mineral în organism, cantitatea de hemoglobină din sânge.

Ascultă-ţi organismul: uneori o stare de disconfort poate indica debutul bolii. Este foarte important să depistezi şi să remediezi orice probleme cu rinichii!

SEMNE ALE BOLILOR DE RINICHI

1. Tumefiere şi edem

Zilnic rinichii filtrează 130-150 de litri de sânge. Ei contribuie la eliminarea excesului de lichid din organism, reglând astfel nivelul de electroliţi din sânge: fier, potasiu, calciu, magneziu, sodiu, fosfor, clor.

Dacă ai observat umflarea feţei, extremităţilor şi a articulaţiilor, înseamnă că există motive să îţi faci griji: rinichii nu pot face faţă sarcinii, în corp s-au acumulat toxine periculoase  şi lichide inutile

2. Probleme cu urinarea

Urina închisă la culoare şi urinarea frecventă sau culoarea prea palidă a urinei pot indica o inflamaţie a rinichilor. De asemenea, un simptom deranjant este trezirea frecventă în timpul noţii pentru a merge la toaletă. Disconfortul în timpul urinării poate indica o infecţie a tractului urinar.

3. Eritem

Când rinichii nu funcţionează bine, în organism rămân toxine dăunătoare, care declanşează erupţii cutanate, piele uscată şi iritaţie.

4. Oboseală şi anemie

Rinichii sănătoşi produc hormonul eritropoetină, ce participă la producerea globulelor roşii. Dacă dacă în rinichi nu se produce o cantitate necesară a acestui hormon, lucru ce se întâmplă des în cazul funcţionării lor defectuoase, apare oboseala cronică şi chiar anemia.

5. Respiraţie defectuoasă

Slaba funcţionare a rinichilor cauzează o deficienţă de oxigen în organism. Orice tulburări respiratorii pot fi cauzate de afecţiuni ale rinichilor!

6. Gust metalic în gură

Toxinele acumulate în sânge pot altera gustul şi cauza un gust metalic neplăcut în gură. Inapetenţa este inevitabilă, în cazul în care rinichii nu fac faţă.

7. Durere

Durerile în partea de sus a spatelui şi în regiunea lombară indică adesea insuficienţă renală.

8. Ameţeli şi lipsa puterii de concentrare

Deficienţele în activitatea rinichilor asigură un debit redus de oxigen la creier, ce poate cauza ameţeli, slăbiciune sau concentrare slabă.

Introducerea în dietă a produselor cu un conţinut ridicat de antioxidanţi este o bună metodă de prevenire a bolilor de rinichi. Dacă ai observat la tine cel puţin 3 simptome similare, nu amâna vizita la medic – ameninţarea potenţială de îmbolnăvire gravă trebuie să fie eliminată!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: Sănătoşi.com

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!