Cum să cobori rapid tensiunea arterială fără să recurgi la medicamente

by Ana Balan on Apr 30, 2017 Sănătate 951 Vizualizari

Hipertensiunea se instalează atunci când tensiunea arterială sare de pragul de 140/90 mmHg. Pentru aceia dintre voi care vor să cunoască şi metode naturale eficiente de gestionare a hipertensiunii, iată selecţia noastră de remedii alternative:

Metoda 1: Oţet de mere şi bicarbonat de sodiu

Combină o lingură de oţet de mere cu 6 mg de bicarbonat de sodiu şi puţină apă, amestecă bine şi bea remediul de două ori pe zi. Oţetul de mere conţine mult calciu, potasiu, magneziu, dar alţi nutrienţi care protejează pereţii arteriali, în timp ce bicarbonatul reglează tensiunea arterială şi pH-ul corpului.

Metoda 2: Banane

Bananele conţin mult potasiu, astfel că reduc nivelul de sodiu din sânge şi echilibrează tensiunea arterială. Pentru o sănătate cardiovasculară mai bună, mănâncă zilnic câte două banane.

Metoda 3: Zeamă de lămâie

Stoarce o lămâie într-un pahar cu apă şi consumă băutura obţinută în fiecare zi pe stomacul gol. Lămâile relaxează şi protejează vasele de sânge, furnizând totodată multe vitamine, dar şi potasiu, care este un reductor natural al sodiului.

Metoda 4: Usturoi

Usturoiul este excepţional pentru gestionarea problemelor de colesterol şi de tensiune arterială. Conţine compuşi sulfuroşi preţioşi, precum disulfură şi trisulfură de dialil, dar şi alicină, substanţă care stimulează producţia naturală de oxid nitric. Încearcă să mănânci zilnic 2 căţei de usturoi crud.

Alte sfaturi pentru gestionarea hipertensiunii arteriale:

- Mănâncă sănătos

- Fă mişcare în fiecare zi

- Evită tutunul şi alcoolul

- Redu cantitatea zilnică de cofeină

- Redu consumul de sare

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!