Oamenii de știință spun că E UN MIRACOL! Amestecul CARE VINDECĂBOLILE DE INIMĂ!

by Ana Balan on May 15, 2017 Sănătate 968 Vizualizari

Verdețurile sunt asociate tot mai des cu combaterea obezității și prevenirea bolilor de inimă, arată mai multe cercetări științifice. Studiile efectuate de Universitatea din Southampton și Cambridge arată că nitrații sunt elementele-cheie pentru care mâncarea verde are o asemenea putere vindecătoare.

Nitrații reduc presiunea sângelui și reglează metabolismul corporal, se arată în studiul cercetătorilor. Dieta pe bază de verdețuri combate diabetul zaharat de tip II și obezitatea și alină simptomele de boli cardiovasculare sau chiar le previne. Explicația vine de la hormonul numit enitropoietina, produs de nitrații din spanac, sau alte verdețuri.

Acest hormon cu nume dificil are un rol important în ceea ce privește transportul oxigenului către celulele roșii, nitrații jucând astfel un rol esențial în vascularizare. Cercetătorii avertizează că, de asemenea, un număr prea mare de hematii (nitrați) poate crea probleme în corp precum răul de înălțime. Sângele prea vâscos este primul semnal al unor boli cardiovasculare, iar vâscozitatea sângelui reduce riscul de forma a cheagurilor de sânge.

De asemenea, potrivit studiilor, celulele negre sau celulele rele sunt transformate de nitrați în celule bej, sau brune, deci celule bune. Aceste celule brune acționează pentru reducerea obezității și a diabetului zaharat de tip II. Cele mai bogate alimente în nitrați sunt lăptucile, spanacul, salata verde și pătrunjelul.

Alte proprietăți ale spanacului:
– reduce tusea
– este recomandat pentru avitaminoză
– combate problemele acneice
– este de folos în rahitism
– benefic persoanelor anemice
– recomandat gravidelor pentru buna dezvoltare a fătului

Alte proprietăți ale pătrunjelului:
– luptă împotriva impotenței masculine
– dă poftă de mâncare
– combate tumorile
– purifică/detoxifiază corpul
– tratează conjunctivita
– înlătură nisipul de la rinichi

 

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!