De ce tipuri de cancer scapi dacă slăbeşti

by Ana Balan on Jun 26, 2017 Sănătate 754 Vizualizari

Dacă reușești să-ți reduci greutatea corporală cu 10-15 %, scazi riscul de îmbolnăvire cu 20-25%. Grăsimea excedentară afectează compoziția chimică a substanțelor din corp, postura și buna funcționare a diverselor organe.

Celulele adipoase sunt periculoase

Conform unui raport al Organizației Mondiale a Sănătății, o treime din cancerele la colon, sân, rinichi și aparat digestiv sunt cauzate de greutatea corporală mare. Celulele adipoase pot secreta hormoni – iar un exces de țesut adipos duce la o supraproducție hormonală, care afectează sănătatea persoanelor în cauză.

Citeşte şi:  De ce trebuie să consumăm băuturi calde pe timpul verii

Previi cancerul la sân

Un studiu recent arată că riscul de cancer la sân, la femeile obeze, este cauzat de eliberare unui exces de estrogeni la nivelul celulelor adipoase. Cercetătorii au mai arătat că femeile care au un indice de masă corporală, IMC,  mai mare de 30, prezintă cu 20 % mai multe riscuri de a dezvolta un cancer la sân, comparativ cu cele având valoarea IMC 25.

Eviți cancerul la colon

S-a demonstrat și relația directă între kilogramele în plus și riscul de cancer colorectal: persoanele cu un indice de masă corporală IMC peste 30 sunt mai susceptibile cu 41 % de a dezvolta o astfel de maladie, comparativ cu indivizii care au un IMC mai mic ca 23. Aceste procente vizează în proporție mai mare bărbații. Cercetările mai arată și faptul că grăsimea abdominală (măsurată în jurul taliei, sau prin raportul diametului taliei cu cel al șoldurilor) este un indicator mai pertinent al riscului de cancer colorectal.

Citeşte şi: 9 semne care indică afecţiuni ale ficatului

De ce alte boli poți apăra

A pierde kilogramele în exces îți aduce următoaele avantaje:

– Digestie mai bună, riscuri mai mici în formarea calculilor biliari

– O sarcină mai ușoară, cu risc mai mic de complicații, la femeile gravide

– Mai puțin probleme articulare, musculare, osoase.

Citeşte şi:  Alimente provenite din china care sunt ticsite cu plastic, pesticide si chimicale cancerigene si de care trebuie sa te feresti

– Risc mai mic de maladii cardiovasculare și diabet

– Mai puține dureri de spate

– Un tonus general mai bun

– O imunitate sporită 

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!