Atenție: 4 semne care indică un organism mult prea acidic!

by Ana Balan on Jul 1, 2017 Sănătate 790 Vizualizari

Corpul uman este un sistem complex de organe interconectate care funcționează într-un echilibru perfect. Acest echilibru este menținut de armonia dintre reacțiile chimice, bacterii și celulele, care o dată întrerupt poate duce la o serie de probleme medicale.

Una dintre cele mai simple metode de a verifica acest echilibru este prin observarea pH-ului din corp.
PH-ul este măsura acidității și alcalinității din organism. Ambele au aceiași importanță. De exemplu, stomacul are nevoie de aciditate ridicată pentru a digera alimentele, în timp ce sistemul imunitar se bazează pe alcalinitate.

PH-ul variază de la 0 la 14, iar cu cât este mai mic numărul, cu atât este mai mare nivelul de aciditate. Echilibrul perfect se înregistrează în jurul valorii de 7. Este cel mai bun mediu pentru funcționarea organelor și a sistemelor. Dar din păcate, de cele mai multe ori valoarea pH-ului scade foarte mult și se ajunge în stadiul acidic, care afectează negativ întreaga stare de sănătate.

Semnele unui organism acicid:
Greutatea în exces

Prea mult acid în corp duce la o producție mai mare de insulină, și în conescință, depozitarea de mai multă grăsime. Sistemul de detoxifiere al organismului este incapabil să gestioneze cantitatea mult prea mare de acidic și o duce spre țesuturile de grăsime, unde aceasta se prinde de celule.

Mai mult decât atât, metabolismul se bazează pe niveluri alcaline, de aceea îi este foarte greu să funcționeze normal în condiții acide.
Slăbiciunea oaselor
Corpul nostru este un sistem inteligent care găsește întotdeauna o cale de a trece peste orice obstacol.

De aceea, atunci când observă că există prea mult acid, încearcă să-l neutralizeze prin intermediul nutrienților alcalini. Unde se găsesc aceștia? În mare parte în oase.
Acest proces nu este observabil imediat, dar pe măsură ce timpul trece, extragerea continuă a calciului din oase duce la slăbirea acestora și crește riscul de fracturi și osteoporoză.
Sensibilitatea dinților
Aciditatea crescută din organism duce la reduecrea puterii smalțului dinților. Dacă observi că începi să aic carii din ce în ce mai multe și nu poți bea cald sau rece din cauza sensibilității ridicate a dinților, atunci s-ar putea ca organismul să fie mult prea acidic.
Probleme cu somnul
Acest lucru este legat de aceași problemă cu extragerea calciului din oase pentru menținerea echilibrului. Organismul prezintă deficiență de calciu care duce la insomnii și probleme legat ede somn.

Metode eficiente de echilibrare a pH-ului
Începe ziua cu un pahar cu apă cu lămâie și hidratează organismul
Lămâile sunt în mod natural acidice, dar atunci când sunt combinate cu apa, formează un mediu alcalin în organism. Astfel, vei elimina acidul în exces, vei regla activitatea digestivă și vei îmbunătăți funcționarea metabolismului.
Consumul de alimente crude și smoothies
Consumă mai multe legume, semințe, nuci, unele fructe și cereale. Astfel corpul va avea parte de aportul necesar de minerale, fitonutrienți, clorofilă, vitamine și oxigen, pentru a menține un echilibru alcalin.

Exerciții fizice, controlarea stresului, un somn bun și evitarea fumatului
Stresul, fumatul, sedentarismul stimulează aiciditatea din organism și duc deseori la inflamații serioase.

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!