Stephen Hawking, avertisment de ULTIMĂ ORĂ: "Decizia lui Trump ar putea..."

by Ana Balan on Jul 5, 2017 Sănătate 1070 Vizualizari

Renumitul cercetător Stephen Hawking îşi celebrează anul acesta cea de-a 75 zi de naştere. În cadrul conferinţei organizate de Universitatea Cambridge în cinstea sa, Hawking şi-a exprimat îngrijoarea privind viitorul schimbărilor climatice, în special cu privire la retragerea lui Donald Trump din Acordul de la Paris.

,,Suntem în punctul în care încălzirea globală nu va mai putea fi reversibilă. Decizia lui Trump ar putea împinge Pământul la limita existenţei, acesta devenind asemănător cu Venus, ce are temperaturi de peste 200 de grade şi ploi cu acid sulfuric,'' a declarat Hawking, scrie Descoperă.

De-a lungul secolului XX, temperaturile medii de pe Pământ au crescut cu 0,6 grade Celsius, deşi cifra nu este mare, impactul său asupra mediului este imens, notează Science Alert. În timp ce temperaturile vor creşte, fenomenele meteorologice extreme vor fi mult mai dese. ,,Prin negarea dovezilor privind schimbările climatice şi retragerea SUA din Acordul de la Paris, Donald Trump va provoca distrugerea mediului şi va pune în pericol oamenii şi viitoarele generaţii,'' afirmă Hawking. 

În cazul Acordului de la Paris, 195 de ţări s-au unit pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice, însă atunci când o naţiune puternică precum SUA neagă aceste fenomene, unii cercetători devin pesimişti. Desigur, Hawking a anunţat anterior că, pentru a supravieţui ca specie, omul trebuie să exploreze planete din afara sistemului nostru solar.

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!