Rețeta longevității prezentată de un genetician celebru.

by Ana Balan on Jul 6, 2017 Sănătate 1810 Vizualizari

Profesorul Hristo Memerski este un genetician bulgar, autor a zeci de cărți și studii, care predă lecții în întreaga lume, ținând cursuri în 200 de universități din 63 de țări. Profesorul afirmă că noi înșine batem cuiele în propriul sicriu atunci când alegem produsele alimentare.

Despre îmbătrânire

Bătrânețea nu este o stare firească. Mulți savanți sunt de părerea că ea este provocată de boli și de politica noastră alimentară nechibzuită. 70% dintre oameni mor din cauza atitudinii criminale pe care o au față de alimentație. Guta, diabetul, ulcerul, stopul cardiac, atacul vascular cerebral și diversele forme de cancer sunt flagelul civilizației.

Produsele care încetinesc îmbătrânirea

E suficient să respecți câteva reguli simple în alimentație pentru a opri venirea bătrâneții. Cea mai importantă dintre ele: nici un fel de excese, de toate câte puțin. Eu am selectat câteva produse care încetinesc îmbătrânirea, principalele fiind legumele, fructele, iaurtul, laptele și vinul.

Da, vinul! Dar unul adevărat și în cantități rezonabile. În Franța este o tradiție să stropești carnea cu vin roșu. Drept urmare François trăiește cu 10 ani mai mult decât Frank din Marea Britanie.

Cel mai important aliment în această listă ar fi iaurtul natural, preparat cu ajutorul bacteriei Lactobacillus bulgaricus. Iaurturile comerciale nu au efect vindecător, în timp ce unul natural este ușor digerabil și previne osteoporoza și dezvoltarea cancerului la stomac și la intestinul gros.

Iată cea mai sigură metodă de slăbire și curățare a organismului. Amestecați 500 ml de iaurt, 1 lingură de miere de albine, 1 lingură de oțet de mere, 1 linguriță de scorțișoară și 40 de picături de tinctură de propolis de 30%. La dorință puteți adăuga puține fructe sau nuci. Acest desert delicios poate fi consumat la dejun sau la cină.

Vitamine naturale pentru frumusețe

Cele mai bune vitamine se conțin în salata de morcov și usturoi. În Azerbaijan s-a făcut un experiment curios: s-au așezat alături un pahar cu usturoi și unul cu apă în care erau 80 de bacterii patogene. După un timp a fost verificat conținutul celui de-al doilea pahar – nu era nici pomină de bacterii, usturoiul le-a distrus de la distanță!

Propolisul are și el proprietăți similare. El distruge virusul gripei, luptă împotriva gastritei, colitei, disbacteriozei și este un bun produs profilactic împotriva cancerului. Adăugați 20-30 de picături de propolis în 50 ml de apă și consumați soluția de 2 ori pe zi.

Doamnele și domnișoarele pot prepara un remediu pentru sănătatea părului, unghiilor și pielii: amestecați într-un vas de sticlă miere de albine, nuci, caise uscate și stafide în proporții egale și consumați câte 3 linguri pe zi.

Otrava din mâncare

În întreaga lume sunt utilizate peste 200 de substanțe chimice care le conferă produselor alimentare un aspect și o aromă plăcută. S-a demonstrat deja că, într-o concentrație mai mare, aceste substanțe pot provoca moartea. Nitratul de sodiu și nitritul de sodiu sunt printre cei mai răspândiți ucigași ai tinereții și sănătății. Aceste substanțe sunt folosite mai ales pentru a prelungi termenul de valabilitate a cărnii, peștelui și a conservelor.

Printre cei mai periculoși conservanți se numără hidroxitoluenul butilat (BHT) și hidroxianisolul butilat (BHA). Ei sunt folosiți împotriva alterării uleiurilor în timpul preparării chipsurilor și a altor produse prăjite. De asemenea acești conservanți se adaugă în salate, torturi, gume de mestecat sau paste făinoase. E remarcabil că aceste produse sunt foarte iubite de copii, dar pot provoca alergie și cancer.

Sucurile sunt un alt produs periculos pentru copii, căci conțin ulei vegetal brominat (BVO), care protejează sucurile din citrice de depunerea pulpei la fundul sticlei și de separarea concentratului de suc cu apa. Consumați doar sucuri proaspăt stoarse.

Un cui dulce-sărat bătut în sicriu

La începutul sec. XX oamenii consumau de 5 ori mai puțin zahăr decât astăzi. Zahărul este un blestem alb pentru oameni, căci vatămă inima, plămânii, rinichii și stomacul. Renunțați complet la sucurile gazoase.

Oamenii ce suferă de hipertensiune habar nu au că principala cauză a bolii lor este consumul excesiv de sare. Un pericol deosebit îl are consumul pe stomac gol a chipsurilor, pop-cornului sau arahidelor sărate. Asta e o adevărată sinucidere.

Rețeta longevității

  • Nu mâncați mai multe calorii decât veți consuma.
  • Mâncați zilnic câte un măr.
  • Beți apă dezghețată și infuzii de ierburi.
  • Lucrați activ.
  • Faceți duș zilnic.
  • Dormiți într-o încăpere răcoroasă.
  • Parcurgeți pe jos sau cu bicicleta 10-15 km zilnic.
  • Fiți apropiați cu rudele, prietenii, împărtășiți-le dragostea dvs.
  • Niciodată nu vă gândiți că îmbătrâniți.
Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!