Atenție: Iată cum arată roșiile modificate genetic!

by Ana Balan on Jul 16, 2017 Sănătate 745 Vizualizari

Inițial asemenea produse au fost create pentru a salva muritorii de foame din țările sărace. Însă, cercetând influențele alimentelor modificate genetic asupra sănătății oamenilor, în scurt timp aceste fructe și legume au fost interzise.

Diferențierea legumelor naturale de cele modificate genetic este foarte dificilă. Am pregătit pentru dumneavoastră 2 semne principale, cu ajutorul cărora veți recunoaște legumele modificate genetic.

CUM TREBUIE SĂ ALEGEȚI ROȘIILE NATURALE

  1. Roșiile modificate genetic sunt mai aspectuoase, însă gustul lor este nefiresc. Când roșiile au forma ideală (rotundă sau ovală), coaja prea lucioasă sau toate au aceeași dimensiune, atunci trebuie să vă gândiți dacă merită să le cumpărați. Principalul semn de naturalețe este prezența exemplarelor atinse de insecte și strivite. Insectele nu vor mânca produsele modificate genetic. Încercați să palpați o roșie. Presați-o cu degetul: dacă coaja va rămâne intactă și pe ea se va imprima urma degetului, cel mai probabil roșia este dăunătoare.
  2. Dacă veți tăia o roșie naturală (precum și alte fructe și legume naturale), ea își va elibera îndată sucul. Acest aspect nu este caracteristic pentru roșiile nenaturale. Probabil mulți dintre voi ați cumpărat lămâi sau portocale, din care era imposibil să storci măcar puțin suc.

Cumpărând fructe și legume, în primul rând atrageți atenția la sezonalitatea lor. Atunci veți putea fi siguri de naturalețea lor. Ca să mențineți starea dumneavoastră de sănătate, precum și pe cea a generațiilor viitoare, cumpărați-vă o căsuță la țară, ca să nu depindeți de produsele de proveniență dubioasă, pe care ni le propun magazinele și vânzătorii de la piață.

 

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!