Combate orice boală aplicând aceste 9 reguli de aur cu efect demonstrat științific!

by Ana Balan on Jul 17, 2017 Sănătate 859 Vizualizari

Te-ai gândit vreodată că starea ta de sănătate depinde de tine însuți(ăți)? Că poți să previi orice boală și chiar să te tratezi fără să consumi produse farmaceutice? Pentru asta e important să știi cum anume să gândești. Starea ta psihologică e determinantă în acest sens. Legea gravitației universale ne ajută din nou… De astă data să depășim problemele de sănătate. Gândurile și dispoziția omului influențează direct procesele ce se produc în organism, iar acest lucru e dovedit de cercetătorii științifici în domeniu.

Iată 10 reguli care te ajută să fii sănătos și imun față de orice boli:

Ar putea să îți placă și :

1. Întocmește-ți propriul scenariu care corespunde dorințelor tale cu privire la cum vrei să fii la diferite etape ale vieții. Imaginează-ți cum vrei să fii și să arăți la treizeci, patruzeci, cincizeci de ani și mai mult. Desigur, trebuie să alegi opțiunea ideală, potrivit căreia îți propui să fii mai tânăr(ă) și mai energic(ă) decât oamenii la vârsta la care te referi. Asta te va ajuta să-ți păstrezi tinerețea, sănătatea și frumusețea.

2. Evită stresul. Neglijează situațiile stresante în care ai nimerit comparându-le cu amploarea nenumăratelor probleme ale vieții. Abordează problema filozofic și amintește-ți că totul e trecător.

3. Fii bun și iertător în relația cu oamenii. Învață să le ierți greșelile și vei observa cum ți se îmbunătățește starea sănătății. Când ai resentimente, îți pierzi puterea și te îmbolnăvești. Iertarea te eliberează de această dependență și-ți vindecă sufletul.

4. Ce n-ai face, fă calm și încrezător. Graba face ca organismul să producă prea multă adrenalină, care la rândul său provoacă tensiune, iar aceasta din urmă afectează sănătatea.

5. Încearcă să simți cât mai multe emoții pozitive. Un fapt dovedit e că optimiștii trăiesc mai mult decât pesimiștii și arată mult mai tineri. Emoțiile pozitive întăresc imunitatea și întârzie procesul de îmbătrânire.

6. Cele mai nocive emoții sunt furia, sentimentul vinovăției și nemulțumirea față de sine și față de cei din jur. Reține! Sănătatea începe cu dragostea pentru propria persoană și pentru aproapele tău.

7. Râzi cât mai des. Studiile științifice arată că râsul intensifică fluxul de sânge în organism, ceea ce previne apariția bolilor cardiovasculare. Pe de altă parte, emoțiile negative duc la autodistrugere.

8. Învață să te relaxezi la maxim. Programează-ți pentru asta 10 minute înainte de somn. Așează-te comod în fotoliu și ascultă muzica preferată. Admiră lucruri care-ți creează liniște sufletească: focul din șemineu, peștii din acvariu etc. Important e să simți echilibru și armonie. Bucură-te de liniște. Nu te gândi la ceea ce-ți poate provoca griji și neliniște. Specialiștii spun că un asemenea anturaj revigorează organismul eliminând stresul.

9. Luptă cu proasta dispoziție care provoacă depresie. Zămbește privind în oglindă. Fă asta insuflându-ți siguranța că ești cel mai sănătos, frumos și fericit om din lume.

3 lucruri importante pe care nu trebuie să le faci niciodată.

1. Nu te plânge niciodată pe sănătate, decât medicului în caz de nevoie. Așa vei evita să-ți dereglezi inconștient starea de sănătate.

2. Nu-ți pune niciodată tu însuți diagnoza. Când admiți că ai vreo boală, organismul poate fi influențat de gândurile tale și chiar ai putea să te îmbolnăvești.

3. Niciodată nu intra în polemici cu persoane agresive. Emoțiile lor negative îți pot afecta sănătatea, iar sănătatea începe cu liniștea sufletească interioară și cu atitudinea pozitivă față de viață.

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!

Interesante