Bolile vor dispărea! Corpul uman va cunoaște auto-vindecarea

by Ana Balan on Sep 7, 2017 Sănătate 382 Vizualizari

Specialiștii geneticieni au realizat o descoperire incredibilă. Aceasta constă în convingerea celulelor să se repare singure. Descoperirea deschide noi universuri cu privire la prelungirea vieții omului.

Oamenii de ştiinţă germani au prezentat, în cadrul conferinţei anuale a Societăţii Europene de Genetică Umană, desfăşurată la Amsterdam, un medicament ce poate influenţa felul în care se comportă o genă, în organismul pacienţilor cu starea de sănătate deteriorată.

În acest fel, s-a descoperit că o genă vecină poate fi stimulată ca s-o repare pe cea cu probleme. Cercetările au fost focalizate pe atrofia spinală musculară, o maladie ereditară relativ frecvenţă şi una dintre principalele cauze ale mortalităţii infantile, afectând 1 din 6000 de nou-născuţi. Boală, provocată de degenerarea neuronilor motori din cordul spinal, determina slăbirea şi atrofierea muşchilor de la picioare, mâini şi trunchi.

Genele în general își exprimă efectul funcțional prin producerea de proteine, care sunt molecule complexe responsabile pentru majoritatea funcțiilor din celulă. Proteinele sunt constituite din unul sau mai multe lanțuri de polipeptide, fiecare dintre ele fiind compuse din secvențe de aminoacizi, iar secvența ADN a unei gene (printr-un ARN intermediar) este folosită pentru producerea unei secvențe specifice de aminoacizi. Acest proces începe cu producerea unei molecule de ARN cu o secvență care marchează secvența ADN a genei, proces cunoscut sub numele de transcriere.

Experimentele efectuate asupra unor pacienţi cu atrofie musculară au arătat o vizibilă îmbunătăţire a stării lor de sănătate, celulele nervoase fiind stimulate să se “repare”, prin intermediul revoluţionarei terapii genice. “Acest proiect demonstrează că e posibil să influenţăm comportamentul genelor, recurgând la medicamente. Metoda descoperită de noi va spori calitatea vieţii pentru bolnavii cu atrofie musculară”, spune prof. Brunhilde Wirth.

Aveam 90 kg și acum am 49 kg! Dieta mea e super! La culcare...

Descoperirea este un fantastică pentru că va face posibilă eradicarea tuturor bolilor pe care le cunoaștem în prezent. Acest fapt va crește considerabil speranța de viața a oamenilor și probabil că va schimba întreaga viziune a medicinei. Celulele au capacitatea să se repare singure dar procesul trebuie doar ajutat.

Odată instalat lucrurile vor decurge normal și de fiecare dată când o celulă va avea o problemă aceasta va putea să se repare singură ori de câte ori are nevoie.

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Interesante

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!