8 minuni care se întâmplă în organismul tău dacă bei apă dimineața, pe stomacul gol

by Ana Balan on Dec 3, 2017 Sănătate 1414 Vizualizari

Beneficiul apei pentru organism este nemărginit. Regula celor 2 litri de apă pe zi este cunoscută de oricine, există însă o metodă de consumare a apei care te poate face să eviți numeroase boli.

Spre exemplu, în Japonia nu sunt atât de răspândite asemenea afecțiuni precum diabetul sau obezitatea, spre deosebire de SUA.

Unele surse spun că aceasta se datorează faptului că japonezii beau apă imediat după ce se trezesc.

De ce, totuși apa este atât de folositoare?

Cu toții cunoaștem că organismul nostru este constituit în proporție de 70% din apă, de aceea el trebuie să fie mereu asigurat cu apă pentru a lucra cum trebuie.

Atunci când organismul suferă de un deficit de apă, el se poate îmbolnăvi. Printre maladiile cauzate de aceasta sunt: migrenele, stenocardia, depresia, hipertensiunea, obezitatea, hemoroizii, cancerul la sân, tuberculoza, pietrele la rinichi, cancerul uterin ș.a.

Cum te poți lecui cu apă?

Există o metodă verificată care ajută la tratarea dereglărilor menstruale sau a bolilor oculare. Bea câte 160 ml de apă de 4 ori după ce te-ai trezit și nu mânca nimic următoarele 45 de minute. Important să nu mai bei apă următoarele 2 ore după dejun, prânz sau cin

Dacă nu poți din prima zi să bei 4 pahare de apă pe stomacul gol, începe de la un pahar și mărește cantitatea treptat până vei ajunge la cele 640 ml.

Când să aștepți rezultatele?

Pacienții cu diabet și hipertensiune: 30 de zile;

Cei care suferă de gastrită și constipație: 10 zile;

Bolnavii de tuberculoză: 90 de zile;

Avantajele apei băute pe stomacul gol

1. Te ajută să elimini toxinele

În timpul nopții organismul extrage toxinele pe care le-a primit pe parcursul zilei, iar odată cu băutul apei pe stomacul gol acestea sunt eliminate din corp. Astfel, corpul devine mai purificat și mai sănătos.

2. Îmbunătățește metabolismul

Apa băută pe stomacul gol îți poate grăbi metabolismul cu până la 24 %. Aceasta te va ajuta să duci un regim organizat de alimentație și va ajuta alimentele să parcurgă mai rapid tractul digestiv și intestinal.

3. Ajută la pierderea kilogramelor în mod sănătos

Pe lângă faptul că îți grăbește sistemul digestiv și te eliberează de toxine, apa îți scade și pofta de mâncare, iar toate împreună te ajută să slăbești.

4. Te ajută să eviți arsurile de stomac și indigestia

Arsurile la stomac vorbesc despre o aciditate ridicată în interiorul acestuia. Atunci când bei apă, aceasta îți reduce aciditatea până o elimină cu totul și totodată îți pregătește stomacul pentru dejun.

5. Un păr sănătos și strălucitor

Deshidratarea este o cauză a părului subțire și fragil. Firul de păr se alimentează din interiorul organismului, iar dacă acesta suferă de un deficit de apă, efectul va fi resimțit și pe păr.

6. Îmbunătățește aspectul pielii

Consumul insuficient de apă poate cauza apariția ridurilor și a porilor adânci. Unele cercetări au demonstrat că întrebuințarea a 500 ml de apă pe stomacul gol grăbește circulația sangvină și face ca pielea să radieze.

7. Previne apariția pietrelor la rinichi și a infecțiilor tractului urinar

Apa consumată pe stomacul gol reprezintă o bună profilaxie pentru apariția pietrelor și a infecțiilor din tractul urinar. Apa distruge aciditatea- un factor al apariției calculilor renali. Și tot apa ajută la eliminarea toxinelor, care deseori sunt cauza infecțiilor.

8. Întărește imunitatea

Apa are proprietatea de a curăța și a normaliza activitatea sistemului limfatic, ceea ce duce la ridicarea imunității, iar, în rezultat, la prevenirea multor boli.

Așadar, apa poate face minuni cu organismul tău, asta în timp ce este cel mai ieftin și natural medicament.

 

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!