Rucola este una din cele mai sănatoase verdeţuri din sezonul cald.

by Ana Balan on Jul 17, 2018 Sănătate 253 Vizualizari

Pe lângă beneficiile ei, veți citi în continuare și reţeta unei salate de vară, pe cât de gustoasă şi săţioasă, pe atât de sănătoasă…

Rucola este una din cele mai sănatoase verdeţuri din sezonul cald. Poate fi folosită în salate sau ca garnitură, pentru a vă bucura de toate beneficiile ei.

Așa cum am menționat anterior, noi vă oferim câteva informaţii şi o reţetă foarte simplă:

– Termenul de “rucola” provine din limbă italiană. În limbă română, se numește Voinicică; se mai folosește și ca plantă medicinală.

– Se dezvoltă rapid, iar seminţele sale se mai folosesc ca şi condimente.

– Este foarte ușor să cultivăm rucola: are nevoie de puțină apă şi crește în sol uscat

– Rucola este o plantă anuală, la fel ca roșiile și ardeii, supraviețuiește doar un sezon. Apoi, trebuie cultivată din nou.

– Îmbunătăţește imunitatea, reglează nivelul colesterolului în sânge și are acțiune antioxidantă.

– Este una din cele mai bune surse de vitamina K, esențială pentru sănătatea oaselor și a creierului.

– Cu foarte puține calorii și un gust intens, rucola este o plantă ce nu trebuie ratată când suntem la dietă.

– Deși am putea spune că este “rudă” cu salatele, rucola este, de fapt, din familia cruciferelor, precum broccoli, conopidă, varză. De aici vin și proprietățile sale anti-cancer.

– Este hidratantă și ne ajută, în special vara, să ne menţinem în formă maximă.

– Rucola este un puternic afrodiziac. Romanii i-au descoperit această calitate și au folosit-o în combinație cu lavanda, pentru a crea adevărate “poțiuni ale dragostei”.

Salată de rucola, avocado şi roşii

Ingrediente:

– Rucola;

– Roşii;

– Miez de nucă;

– Ceapă roşie;

– Avocado;

– Usturoi zdrobit;

– Ulei de măsline;

– Piper proaspăt măcinat;

Mod de preparare:

– Aranjaţi rucola pe un platou de salată.

– Tăiaţi roşiile şi ceapa pe orizontală, în felii subtiri, iar avocado în fâşii mai groase.

– Puneţi feliile de roşii, ceapă şi avocado peste rucola.

– Adăugaţi miezul  de nucă

– Într-un bol separat, amestecaţi uleiul de măsline, usturoiul, sarea şi piperul, până se combină foarte bine.

– Adăugaţi acest sos la salată.

Vă dorim poftă bună!.

Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Interesante

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!