Ce trebuie să mănânci ca să slăbești?

by Ana Balan on Mar 26, 2016 Sănătate 1033 Vizualizari

Acest lucru chiar e posibil când îți găsești anumiți aliați în zona alimentelor sănătoase, respectiv a fructelor! Natura ne-a lăsat mici trucuri delicioase de a păcăli acumularea de grăsimi, dar și disconfortul generat de un proces dificil de digestie. Vorbim astăzi despre patru fructe minune: ananasul, grapefruitul, zmeura și prunele, care ne ajută să slăbim, să combatem constipația și retenția de apă!

Ananas

Ananasul este utilizat în tratamentul obezității, având proprietăți importante de detoxifiere, dar și diuretice. El conține acid citric, acid malic, vitaminele A, B, B1 și C.
Totodată, conține și o drojdie și un ferment digestiv (bromelina) care digeră în câteva minute, de 1000 de ori greutatea ei de proteine și care este comparată cu pepsina și papaina. Ananasul mai este indicat în retenții masive, de cauza hormonală, în convalescența, în dispepsii, intoxicații, artrită, guta sau litiaza.

 

Grapefruit

Grapefruit este un fruct apreciat în special pentru conținutul bogat în enzime care stimulează digestia.
Grapefruitul conține inozitol, care contribuie la arderea grăsimilor și la scăderea nivelului de colesterol din oraganism. De aceea grapefruitul îl întâlnim în multe diete de slăbire sau de detoxifiere.
Unii specialiști consideră că pentru a slăbi, chiar și un singur grapefruit pe zi, consumat împreună cu cojița albă amară din interior, ar fi suficient. Jumătate de grapefruit dimineața înaite de dejun sau în locul dejunului, ¼ înaite de prânz și ¼ înainte de cină. Sucul de grapefruit nu este la fel de eficient.
Nutriționiștii recomandă ca înaintea unei mese festive să se consume un grapefruit, astfel va contribui la arderea grăsimelor și a caloriilor în plus.
Consumul unui fruct de grapefruit este o profilaxie eficientă a diabetului. Rezultatele unui experiment au demonstrat că, persoanele în dieta cărora a fost inclus un grapefruit zilnic, timp de 3 luni au slăbit 1,5 kg fără alte modificări în alimentație, iar nivelul insulinei și concentrația glucozei s-au redus sensibil.

 

Zmeura

Zmeura conține ketona care ajută organismul în arderea grăsimilor, nu are niciun fel de efecte secundare și funcționează pentru arderea grăsimii în exces din corp.
Ketona din zmeură ajută metabolismul prin creșterea nivelului de adiponectină și noradrenalină, intensificând metabolismul bazal. Creșterea noradrenalinei ridică temperatura corpului și determină organismul să ardă mai multe grăsimi.
În timp ce adiponectina crește, scade și nivelul de glucoză și de insulină.
Pentru adepții shake-urilor puteți amesteca un păhar mare plin de zmeură cu câteva cuburi de gheață în blender, alături de câteva bucățele de kiwi, dacă preferați un gust mai acrișor sau de căpșuni, pentru un efect mai parfumat.

Prunele

Prunele conțin trei ingrediente care optimizează digestia: fibre solubile și insolubile, precum și sorbitol, o glucidă foarte interesantă, care colectează apa din corp și stimulează eliminarea resturilor din tubul digestiv, prevenind constipația.
Prezența sorbitolului explică cum este posibil să fabrici un magiun delicios fără să adaugi niciun pic de zahăr! Fibrele insolubile leagă colesterolul și grăsimile, dar și absorb cantități mari de apă, ușurând astfel eliminarea resturilor de mâncare din colon, prin excreție. Prunele mai conțin și o substanță numită dihidroxifenil isatin, care stimulează intestinele, determinând contracțiile intestinale.
Prin prevenirea constipației și grăbirea eliminării toxinelor din organism prunele și sorbitolul determină pierderea în greutate pe termen lung.

 

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!