De ce se numără broccoli printre cele mai sănătoase legume

by Ana Balan on Feb 8, 2016 Sănătate 1016 Vizualizari

Broccoli este o legumă care conţine o cantitate impresionantă de fibre, vitamine, minerale, flavonoizi, dar şi alte substanţe care ajută organismul în lupta cu diverse boli. Conţine sulforan, o substanţă care opreşte înmulţirea celulelor canceroase, intervenind astfel în stoparea diviziunii celulare.roccoli este o legumă care conţine o cantitate impresionantă de fibre, vitamine, minerale, flavonoizi, dar şi alte substanţe care ajută organismul în lupta cu diverse boli. Conţine sulforan, o substanţă care opreşte înmulţirea celulelor canceroase, intervenind astfel în stoparea diviziunii celulare. De asemenea, conţine sulforapan, un compus ce stimulează enzimele de detoxifiere din ficat, ajutând la curăţarea mai rapidă a substanţelor cancerigene din organism.  
 
Această legumă are în compoziţia sa luteină, zeaxantină şi isoantocianidine, nutrienţi care contribuie la eliminarea toxinelor ce pot cauza inflamaţie cronică. Consumul de broccoli facilitează digestia, reduce nivelul colesterolului şi pe cel al trigliceridelor. Datorită conţinutului în betacaroten şi luteină, broccoli menţine sănătatea ochilor şi protejează împotriva degenerării maculare.
 
Consumul frecvent al acestei legume are efecte pozitive şi asupra alergiilor, reglează tensiunea arterială şi previne deficienţa de vitamina D. Deoarece conţine puţine calorii, broccoli ţine greutatea corporală sub control. Broccoli previne anemia, infecţiile, bolile de ficat şi combate stresul. În plus, ajută la coagularea sângelui, menţine oasele sănătoase, îmbunătăţeşte aspectul pielii şi stabilizează presiunea sanguină. 

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!