Cum să scăpăm de sughit în câteva secunde

by Ana Balan on Aug 25, 2016 Știați că 1014 Vizualizari

În popor se spune că atunci când ne apucă sughițul cineva se gândește la noi. Acest lucru este într-adevăr una din explicații, confirmată de unii dintre noi care se gândesc la o anumită persoană și prin autosugestie poate că încetează să mai sughită, însă sughițul are și o explicație științifică. 

Sughițul poate să apară ca urmare a influenţei unor factori cum ar fi:
1. Volumul crescut de alimente ingerate.
2. Alimentele sunt prea calde sau prea reci.
3. Ritmul alert din timpul mesei.
4. Râsul cu poftă sau prelungit.
5. Frigul la picioare.
6. Consumul exagerat de alcool.
7. Inflamaţii ale stomacului şi ale ficatului.

Sughiţul apare în urma contractării diafragmei şi a vibraţiei corzilor vocale, iar crizele de sughit pot să dureze de la câteva minute, până la câteva ore în cazurile cronice, devenind astfel deranjante pentru persoana în cauza și sursă de amuzament pentru cei din jurul său.

Pentru a îndepărta această stare trebuie să urmați câțiva pași simpli:

1. Încercaţi să vă ţineţi cât mai mult respiraţia sau respiraţi adânc şi des.
2. Beţi un pahar cu apă rece.
3. Luaţi înghiţituri mici de apă de melisa.
4. Deşi poate părea ciudat, sughiţul poate fi oprit dacă ţineţi limba scoasă mai mult timp.
5. Puneţi cataplasme cu gheaţă, apa caldă sau muştar, în zona abdomenului.
6. Înghiţiţi bucăţele mici de gheaţă.
7. Apăsaţi cu degetul sternul (capul pieptului).

 E clar ca trebuie sa gasiti urgent o solutie care sa si dea rezultate si sa va salveze.

Presopunctura este un procedu care da rezultate. Apasati cu degetul mare in cealalta palma. Acest discomfort pe care vi-l creati v-a muta tinta sistemului central nervos si nu veti mai sughita.

Trageti bine aer in piept si mentineti-l putin. Cand cantitatea de dioxid de carbon din plamani creste, diafragmul se va relaxa si dumneavoastra va veti linisti sughitul. Acoperiti-va gura si nasul, chiar daca veti respira normal, acest remediu inhiba spasmele.

Daca mergeti la baie, tineti in urechi degetele timp de 30 de sucunde si relaxati-va. Mai puteti scoate limba. Faptul ca respirati mai incet, spasmele se linistesc odata cu sughitul.

Beti mai multe guri de apa una dupa alta rapid, nu veti mai lasa cale libera pentru sughit si se va linisti. Daca puteti s ava astupati urechile in timp ce beti este si mai eficienta metoda.

O lingurita de zahar o dizolvati intr-o cantitate foarte mica de apa si o sorbiti foarte usor. Sau incercati sa mancati o felie de lamaie ori sa beti o lingura de otet, amandoua dau rezultat sigur.

Daca nu puteti folosi procedeele de mai sus, relaxati-va cat puteti de mult. Respirati adanc, intindeti-va pe abdomen cateva secunde si va veti linisti.

Si cum un sarut pasional ne incanta si ne face mai fericiti, ei bine, tot un sarut opreste si sughitul. Asa ca, apelati la partener pentru aceasta simptoma.

Bauturile acidulate nu sunt indicate in general si nici in cazul sughitului. Puteti sa sugeti o bomboana pe limba si va trece.

Aveti grija cand mancati sa inghititi rar pentru ca puteti inhala mai mult aer decat trebuie si va declansati sughitul.

Bebelusi trebuiesc ridicati si batuti pe spate tot timpul dupa masa pentru a evita sughitul care ii enerveza le provoaca plansul.

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!