Viața în săptămâni

Recomandat by Balan Denis on Aug 21, 2016 Știați că 1401 Vizualizari

 

Aceasta este o viață lungă în ani:

Și aici avem o viață reprezentată în luni:

 

Iar acum, ne vom uita la o viață reprezentată în săptămâni:

Fiecare rând constituie un an. Acesta este numărul de săptămâni necesar pentru a transforma un nou-născut într-un batrîn de 90 de ani.

Intr-un fel de simte ca viața noastră este alcătuită dintr-un număr infinit de săptămâni. Dar defapt sunt finite - fiind toate în fața noastră.

Înainte de a merge maio departe, să analizăm viața unui american tipic , reprezentată în săptămâni:

Există și alte modalități interesante de a utiliza graficul:

 

Uneori, viața pare foarte scurtă, iar alteori pare imposibil de lungă. Dar această diagramă demonstrează  că viața este mult mai scurtă decât pare a fi. 

Având în vedere acest fapt, singurul cuvânt care descrie săptămâna dvs. este - prețios. Există trilioane peste trilioane de săptămâni în eternitate, dar ceia ce vedem în imaginile de mai sus este tot ce avem. Continuînd cu această tema, să ne imaginăm că fiecare dintre săptămâna tale este o bijuterie prețioasă  și mică, cum ar fi una de 2mm, 0.05 carate. Iată una:

Dacă vom înmulți volumul unui diamant de 0.05 carate cu numărul de săptămâni din 90 de ani (4.680), se primește nu mai mult de o lingură rasă.

Privind la acest lingură cu diamante, apare o singură întrebare: "Cît de bine folosesc săptămânile mele?"

Reflectând asupra saptîmânilor trecute și felul în care a fost gestionat timpul, am delimitat 2 soluții pentru a utiliza diamntele mai eficient:

1) Savurează diamantele

2) Construește/lucrează asupra ceva care va face viitoarele tale săptămâni(sau ale altora) mai fericite

În alte cuvinte, avînd acestă lingura cu diamante, fiecare vrea sa-și creeze o viață în care ele să te facă fericit. Iar dacă una din ele nu te face fericit, trebuie să fie numai în cazul cînd vrei sa-l utilizezi pentru a face o altă săptămână mai ferictă. Ideal ar fi să ai o balanță între punctul 1 și 2, pentru a putea utiliza timpul eficient și în același timp savura(un exemplu este să iubești postul tău de muncă).

Desigur dacă diamantul prețios te face fericit dar afectează săptămânile viitoare( ex: procastinare) sau folosești timpul doar pentru a construi ceva în viitor, iar viitorul acesta nu este aproape sunt utilizări greșite care ar trebui de evitat pe cît e de posibil.

Cea mai rea situație este cînd diamntele nu sunt utilizate nici pentru un soluție de mai sus. Câteodată se poate întâmpla că ai ales o direcție greșită în cariera ta, sau ai o relație greșită, și aceste probleme nu sunt rezolvate din cauza unei disciplini proaste, sau lipsă de curaj, creativitate ș.a.

Toți avem așa perioade în viață, și dacă ele se extind pe o perioadă lungă de timp, apar primele simtome de depresie, frustrare și multe alte adjective pesimiste.  În general, aceste diamante sunt imposibil de evitat iar cîteodată sunt chiar importante, pentru că de cele mai multe ori ele duc la schimbări radicale în viață care, ulterior, trebuie să aducă un echilibru între punctul 1 și 2.

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!