De ce nu ar trebui să depozitezi niciodată laptele pe primul raft al frigiderului

Recomandat by Ana Balan on Sep 11, 2016 Știați că 808 Vizualizari

Depozitarea incorectă a alimentelor poate avea consecinţe asupra stării de sănătate, atenţionează experţii, iar rafturile pe care sunt depozitate alimentele pot fi un element esenţial în organizarea corectă a frigiderului.

Bucătarul Daniel Norton a dezvăluit care sunt cele mai bune locuri pentru a depozita alimentele şi care trebuie evitate, scrie CSID. Cei mai mulţi oameni ştiu că fiecare raft al frigiderului are temperaturi diferite, dar nu îşi dau seama de faptul că depozitarea incorectă le poate afecta sănătatea şi bugetul.

Rafturile de mai sus sau cele de pe uşa frigiderului au temperaturi mai scăzute decât restul spaţiilor. În consecinţă, aceste spaţii sunt cel mai puţin indicate pentru a păstra alimente care au nevoie de temperaturi mai ridicate.

Printre aceste alimente se numără laptele şi carnea crudă, care trebuie păstrate la o anumită temperatură pentru a evita înmulţirea bacteriilor. Orezul, cerealele şi condimentele conţin o bacterie responsabilă pentru două din cinci cazuri de intoxicaţie alimentară, care provoacă greaţă, stări de comă şi diaree. Orezul gătit trebuie aruncat dacă a stat mai mult de trei zile în frigider.

Dacă locul este potrivit pentru fiecare aliment, acestea vor rezista mai mult timp şi pot fi evitate posibile infecţii alimentare.

În frigider se pot afla de 750 de ori mai multe bacterii decât nivelul considerat sigur, printre care salmonela, E. coli şi listeria, potrivit unui studiu realizat de Agenţia de Standarde Alimentare din Marea Britanie.

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!