Cea mai întinsă suprafață împădurită din Europa

by Ana Balan on Sep 15, 2016 Știați că 888 Vizualizari

Ştiaţi că România are cea mai mare suprafaţă de pădure naturală din Europa?

România este o ţară cu o mare biodiversitate şi cu un procent ridicat de ecosisteme naturale intacte. Aici se găseşte cea mai mare suprafaţă de pădure naturală din Europa şi pe teritoriul ei sunt numeroase culoare de migraţie. Nivelul ridicat al diversităţii ecosistemelor şi localizarea geografică se reflectă în bogata diversitate floristică şi faunistică, reprezentată de peste 3500 specii de plante şi mai mult de 30.000 de specii de animale.

Marea majoritate a ecosistemelor naturale se găsesc în păduri şi sunt gospodărite de Regia Naţională a Pădurilor- Romsilva.

Integritatea naturală a ecosistemelor forestiere este indicată şi de prezenţa unei game complete a faunei de pădure europene. Specii de mult dispărute în alte părţi ale Europei pot fi întâlnite în fondurile de vânătoare gospodărite de RNP – Romsilva, în populaţii viabile şi valoroase.

Fondurile de vânătoare ce au o mărime minimă de 5.000 ha la câmpie, 7.000 ha la deal şi 10.000 ha la munte, sunt de multe ori grupate în complexe cinegetice cu suprafeţe mari, pentru un management integrat şi durabil al speciilor de interes cinegetic.

Protecţia pădurilor este una din activităţile importante ale Regiei Naţionale a Pădurilor, implicând atât aspecte practice ale prevenirii şi combaterii dăunătorilor cât şi aspecte de cercetare ştiinţifică aplicativă, care concură la găsirea soluţiilor optime de menţinere a unei stări fitosanitare corespunzătoare în fondul forestier naţional. Datorită competenţei şi profesionalismului personalului silvic de specialitate, pădurile româneşti se află pe unul din primele locuri din Europa în ceea ce priveşte starea de sănătate.

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!