Green Bank: Localitatea fără telefoane mobile, internet wireless sau radio....

by Ana Balan on Sep 25, 2016 Știați că 979 Vizualizari

Green Bank este o mică așezare din Virginia de Vest, Statele Unite ale Americii. Aceasta este, cel mai probabil, una dintre cele mai liniștite așezări din America, locuitorii săi neavând telefoane mobile, acces la internet wireless sau radio. Orașul nu este înapoiat din punct de vedere tehnologic; dimpotrivă, aici se află cel mai mare radiotelescop rotativ din lume. Tocmai prezența sa în Green Bank nu poate fi perturbată de către orice altă sursă de radiocomunicații.

Localitatea, numită și „Zona tăcută”, se află aproape de granița dintre West Virginia și Maryland, are 140 de locuitori, și oricât de dificil ar părea, oamenii au învățat să se descurce fără tehnologie. Totuși, în oraș există telefoane publice.

Și ca și cum nu ar fi fost destul, aici nu există nici măcar mașini pe benzină în zonă. Acestea sunt interzise deoarece motoarele de acest tip produc unde electromagnetice.

„Nu ne dăm seama cum de restul lumii poate fi atât de preocupată de conectarea la internet sau de folosirea în exces a telefoanelor mobile. Noi suntem un pic deconectați de la aceste tehnologii. Nu am progresat la fel ca restul lumii”, a declarat Caleb Diller, fost locuitor al zonei.

De-a lungul ultimilor ani, odată cu apariția mai multor articole despre oraș în presa de peste ocean, mulți oameni au încercat să se mute în zonă pentru a scăpa de viața agitată din marile așezări urbane. Totuși, noii cetățeni se confruntă cu mai multe probleme cauzate de hipersensibiliate electromagnetică, o afecțiune care nu este recunoscută de științifică. Aceasta se manifestă prin amețeală, stare de greață, alergii, bătăi neregulate ale inimii, slăbiciune și dureri în piept de la radiațiile electromagnetice.

„Viața nu este perfect aici. Nu există nici un magazin alimentar, nici un restaurant, nici un spital în apropiere”, a declarat Diane Schou, unul dintre primi imigranți „electrosensibili” care au venit în Green Bank împreună cu familia în 2007.

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!