România, implicată într-o misiune spațială de excepție! Un român ar putea pleca pe Marte

by Ana Balan on Oct 3, 2016 Știați că 1091 Vizualizari

România va contribui la prima misiune umană spre Planeta Marte, a anunțat unul dintre experții Agenției Spațiale Europene.

Un român ar putea avea ocazia să facă parte din prima misiune umană care urmează să plece pe Marte.

Proiectul Horizon la care participă și România a programat deja o misiune pe Marte, conform doctorului în fizică, Markus Landgraf, de la Agenția Spațială Europeană.

“România este în ESA. Sunt sigur că în următorii 20 de ani vom putea merge pe Marte cu astronauții, deci prima persoană care va păși pe Marte este născută astăzi, este acum la școală.”, a spus Landgraf.

Alexandru Toma Pătrașcu, directorul Bucharest Science Festival: “Trebuie să ne uităm în primul rând la copii. Dacă nu-i încurajăm să se îndrepte în primul rând spre domeniile stem, science, technology, engineering, mathematics de acum, peste 10-15-20 de ani nu vom mai avea ingineri, nu vom mai avea tehnicieni, nu vom mai avea oameni de știință necesari pentru a duce România mai departe”.

Călătoria pe Marte ar dura 7-8 luni, dacă ruta e planificată bine și dacă nava spațială reușește să nu devieze de la curs.

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!