Cum arată cel mai spectaculos parc din lume:Gardens by and Bay

by Ana Balan on Oct 7, 2016 Știați că 1396 Vizualizari

O vizită scurtă în Singapore poate fi inclusă cu ușurință în planul tău de viitor pentru Asia. Numit și orașul luminilor, Singapore este un loc în care o să găsești oameni prietenoși și o atmosferă relaxantă.

În Singapore nu o să te plictisești, tocmai pentru că aici sunt foarte multe atracții turistice, precum Muzeul Civilizațiilor Asiatice sau podul Anderson. De asemenea, tot aici o să te surprinsă abundența spațiilor verzi.

Dacă nu ți-ai imaginat vreodată cum arată Paradisul, atunci trebuie să vizitezi cel mai spectaculos parc din lume: Gardens by the Bay. Acest loc minunat din Singapore se întinde pe o suprafață de 101 hectare, exact în centrul orașului și este format din trei grădini: Bay South Garden, Bay East Garden și Bay Central Garden.

Parcul este un loc excepțional, unic în lume, iar elementul spectaculos este că aici “cresc” pomi solari. Seara, aceștia se luminează și, împreună cu muzica pe care o auzi în surdină, creează o atmosferă unică.

Gardens by the Bay este un proiect al Guvernului din Singapore, obiectivul principal fiind transformarea localității într-un oraș-grădină. La proiectul gigantic au lucrat mulți arhitecți și designeri străini, conceptul general al parcului bazându-se pe forma florilor de orhidee care sunt reprezentative pentru Singapore.

Drumuri de flori, livezi de măslini, poduri suspendate, case în copaci, trambuline, bistro-uri, dar și munți întregi de flori – acestea sunt câteva din minunățiile pe care le găsești în parcul Gardens by the Bay.

Pentru construcția acestui loc impresionant Guvernul a alocat aproximativ 1,035 bilioane de dolari, iar anual 58 de milioane de dolari sunt dați doar pentru întreținere. Cu toate acestea, parcul este o oază de parfum și culoare, pe care oricine merită să îl vadă măcar o dată în viață.

 

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!