Cum să creezi frumosul în fiecare zi.

by Ana Balan on Oct 7, 2016 Știați că 896 Vizualizari

Marele artist, despre cum să ai parte de o viață interesantă indiferent de vărsta ta.
Nimeni nu rămăne indiferent atunci cănd aude numele pictorului creiergeniul secolului XX-lea. A trăit toate stările emoționale posibile, de la sărăcie la bogăție, de la război la pace. A fost asaltat de femei și a obținut faima internațională. în 2009 a fost declarat de revista The Times, „Cel mai bun artist din ultimii 100 de ani”. Istoria succesului său, probabil e imposibil de reprodus, dar cu siguranță ai ce învăța de la acest maestru
.


în continuare descoperă 7 sfaturi de la artist, cum să creezi frumosul în fiecare zi.

1.  Pentru a reuși e important să crezi

Reușește persoana sigură în propriile forțe, eșuiază cel plin de dubii. E o lege constantă și evidentă.

încrederea îți domină acțiunile. Dacă ești sigur, că nu vei reuși, cel mai probabil așa și va fi. Emoțiile vor fi distructive, astfel vei comite greșeli. Iar atunci cănd ești încrezut, creierul va funcționa altfel căutănd soluții în loc de scuze. în rezultat soluțiile și posibilitățile vor apărea la fel ca ciupercile după ploaie.

2.  Extinde limitele de percepție a lumii înconjurătoare

întotdeauna fac lucruri la care mă pricep cel mai rău, pentru a învăța.

Pentru a progresa e important să ieși din zona de confort. Ar părea înspăimăntător pentru început. Cel mai bun sfat pe care ți l-aș putea oferi: atunci cănd ești preocupat de un lucru în care nu ești sigur, fii atent și învață din orice greșeală, fii prezent nu doar fizic dar și sufletește, asta te va ajuta să eviți ulterioare momente de nesiguranță. Iar atunci cănd în mintea și corpul tău lipsesc emoțiile negative, e mai ușor să te concentrezi și să obții succesul.

3. Nu aștepta inspirația, acționează

Inspirația există, dar ea persistă atunci cănd muncești.

Da, inspirația nu face parte din mit, dar ea trebuie să te stimuleze spre muncă. Nu irosi timp în așteptarea momentului „oportun”. Dacă măria sa, inspirația v-a vizitat, e formidabil – creați! Dar nu te baza doar pe momentele de euforie. Uneori trebuie să te impui să muncești, e stupid să aștepți momentul de entuziasm. Inspirația e ca și un condiment: chiar și în cantități mici are un impact major.

4. Acționează! Acționează!  Acționează!  

Anulează pentru măine activitatea pe care nu ți-ai dori s-o finalizezi pănă la moarte. Acțiunea - e cheia spre succes.

Cuvintele fără fapte nu au valoare. Este etapa esențială a progresului personal, care e deseori ignorată. Uneori ai impresia că începutul e cel mai dificil sau nu e „acel” moment. Dar obișnuința de-a fi implicat în diverse proiecte, ar schimba multe în viața ta, rezultatele nu vor întărzia să apară. în procesul de muncă te redescoperi, afli caracteristicile activității tale.

5. Pune întrebările corect

Alții au văzut ceea ce era și au întrebat de ce. Eu am văzut ceea ce putea fi și am întrebat de ce.

E foarte ușor să-ți pui întrebări incorecte. întrebările, a căror răspunsul ar demonstra incompetența ta. Cele care ar reprezenta un dezavantaj. Pune întrebări pozitive, care-ți oferă noi oportunități. în orice situație te poți întreba: Ce-mi v-a oferi această experiență? E o metodă simplă de a schimba, cu ajutorul sentimentului de mulțumire, dispoziția și găndurile.

6. Nu critica și vei vedea frumusețea adevărată 

Dacă ai putea să te lipsești de creier folosind doar ochii.

Trăiește în prezent – vei analiza mai puțin, fără a plasa etichete în dreapta și-n stănga. Aici și acum lumea devine etraordinară. Observi, culoarea copacilor din jur și respiră altfel. Toată monotonia din jur devine brusc importantă și specială. De parcă ai vedea lumea mai clar.

 7. Nu e tărziu să te bucuri de viață și să o trăiești

Tinerețea nu are vărstă

Nu permite opiniei celor din jur să-ți dicteze propriile limite, ghidăndu-se după vărsta ta.  Anii reprezintă doar o remarcă în creierul tău. Dacă-ți analizezi viața, folosind rigla, cu siguranță e tărziu să schimbi ceva. Dacă înveți să trăiești în prezent, o bună parte din complexele vărstei vor dispărea.  înțelegi că ai oportunitatea de-a alege în mod conștient și de a face ceea, ce-ți dorești. Acum!

 

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!