Stiati cum arata cel mai lung pod din lume?

by Ana Balan on Oct 13, 2016 Știați că 865 Vizualizari

China se mândreşte cu cel mai lung pod peste apă din lume. Chinezii sunt renumiţi pentru perseverenţa şi minuţiozitatea cu care construiesc proiecte magistrale. Pentru ei întotdeauna un lucru construit trebuie să fie mai bun, mai înalt şi deopotrivă grandios. Vorbim aici despre podul Jiaozhou, ce leagă oraşul port Qingdao de insula Huangdao şi care este considerat, pe bună dreptate, cel mai lung pod peste apă din lume.

 

Podul este situat în provincia Shandong, China şi leagă malurile golfului Jiaozhou din Marea Galbenă. Cu o lungime totală de 41,58 km, podul minune este susţinut de peste 5000 de piloni. Construcţia sa a început în mai 2007 şi a fost terminată în 2011 şi dacă ne gândim la amploarea şi la dificultatea de a construi pe apă, termenul de execuţie este unul destul de scurt.

 

Peste zece mii de muncitori au lucrat la această construcţie grandioasă la care s-au folosit cele mai moderne tehnologii, fapt pentru care construcţia s-a derulat concomitent pe ambele maluri. Constructorii afirmă că podul ar putea rezista chiar şi unui cutremur cu magnitudinea de 8 grade pe scara Richter.

Prin construirea acestui pod, distanţa pe şosea între oraşele situate pe cele două maluri s-a redus cu 30 de km şi timpul necesar pentru a o parcurge a scăzut de la 40 de minute la 20. Şoferii nu consideră plata taxei pentru traversarea podului o problemă, ci dimpotrivă, ştiu că prin aceasta se recuperează o parte din costurile lucrărilor care au fost considerabile – peste 2,3 miliarde de dolari.
 

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!