De ce este bine sa bem apa plata cu lamaie?

by Ana Balan on Oct 14, 2016 Știați că 910 Vizualizari

Consumul in fiecare dimineata al unui pahar cu apa cu lamaie este considerat, in ultima vreme, un obicei sanatos, ajutand la imbunatatirea procesului digestiv si a sistemului imunitar, sucul de lamaie fiind bogat in vitaminele B si C, potasiu, calciu, magneziu, fier si antioxidanti.

Site-ul activebeat.com a intocmit o lista cu beneficiile obiceiului de a consuma in fiecare dimineata un pahar cu apa cu lamaie, iar unul dintre acestea este ca acest obicei duce la o hidratare corecta si sanatoasa, mentinand un echilibru al organismului.

De asemenea, continutul de antioxidanti din lamaie este benefic, acestia fiind folositi in majoritatea produselor cosmetice si de ingrijire a pielii.

Astfel, aportul zilnic de antioxidanti va ajuta la mentinerea sanatatii si aspectului luminos al pielii. Sucul de citrice ajuta la producerea de colagen si inlocuirea celulelor epiteliale moarte.

Vitamina C este foarte utila in lupta impotriva gripei si racelilor, ceea ce inseamna ca o doza zilnica de apa cu lamaie poate ajuta in a tine virusii departe si a mentine organismul sanatos si mai rezistent.

Acidul citric este un bun antiinflamator, scazand nivelul de acid uric care poate duce la inflamarea incheieturilor si la eliminarea senzatiei de durere.

Evident, consumul de apa cu lamaie nu este un tratament, dar o dieta urmata regulat ofera organismului mijloacele necesare de a reactiona mai bine si a se recupera mai usor in momentul aparitiei unor probleme.

Lamaia are si proprietati antibacteriene, ceea ce inseamna ca pe langa protejarea in fata racelilor si a gripei, consumul de apa cu lamaie ajuta si la protejarea impotriva unor probleme digestive ce pot fi provocate de diferiti microbi.

De asemenea, consumul de apa cu lamaie ajuta la protejarea impotriva infectiilor gatului, gratie acelorasi proprietati antimicrobiene.

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!