Cum facem să ne întărim sistemul imunitar toamna

Recomandat by Ana Balan on Oct 17, 2016 Știați că 1303 Vizualizari

Cum facem să ne întărim sistemul imunitar toamna? Răspunsul este simplu: trebuie să consumăm alimente cu un conţinut bogat în antioxidanţi, vitamine şi substanţe nutritive. În acest articol vom vorbi despre cinci alimente bune pentru a fi consumate tocmai datorită conținutului ridicat de magneziu, considerat de nutriţionişti un mineral important în majoritatea proceselor biologice ale organismul uman:

Gutuile. Consumul gutuilor poate aduce o serie de beneficii sănătăţii, lucru datorat conţinutului bogat în substanţe minerale cum ar fi magneziul, fierul sau potasiul. Una din principalele proprietăţi ale gutuilor este stimularea funcţiilor hepatice. Mare atenţie, însă. Ca să te poți bucura de beneficiile nutriţionale ale gutuilor nu trebuie să le cureți de coajă.

Citește și: De ce e bine să mâncăm gutui

Seminţele de floarea-soarelui. Sunt o adevărată sursă de sănătate şi un energizant excelent. Concentraţia mare de magneziu le recomandă pentru normalizarea tensiunii arteriale, reducerea riscului de apariţia a infarctului, precum şi pentru combaterea eficientă a stresului şi a migrenelor supărătoare. De asemenea, semințele de floarea soarelui au în componenţă cantităţi considerabile de vitamine din complexul B.

Avocado. Unii îl consideră fruct, alţii legumă. Indiferent de ce parte a baricadei vă aflaţi, important este să îl consumați, deoarece este sănătos, hrănitor și extrem de bogat în nutrienţi sănătoşi pentru inimă. O felie de avocado adăugată la salată sau, de ce nu, o porţie de piure de avocado, reprezintă aproape 15% din doza zilnică recomandată de magneziu.

Bananele. Aceste fructe sățioase sunt printre cele mai consumate fructe din lume, iar cei care le preferă trebuie să afle că pot reduce riscului de cancer și astm, scad tensiunea arteriale și îmbunătățesc sănătatea inimii. O banană de mărime medie oferă şi 32 de miligrame de magneziu, împreună cu vitamina C şi fibre.

 

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!