Cum Scapi De Mucegai Simplu si Definitiv

Recomandat by Ana Balan on Oct 17, 2016 Știați că 1017 Vizualizari

Exista dovezi incontestabile care leagă mucegaiul din casa de o serie de probleme de sănătate. Mucegaiul în creştere este un risc grav pentru sănătate, mai ales pentru copii. Mai mult ca sigur, expunerea la mucegai poate afecta negativ articulaţiile, sistemul nervos, creierul si cel mai important, sistemul imunitar. Mucegaiul a fost corelat chiar si cu dezvoltarea cancerului.

Deşi cei mai mulţi oameni aleg produsele comerciale de curăţare, acestea sunt, de obicei, încărcate cu substanţe chimice dure, care produc vapori nocivi. Odata inhalati, acesti vapori sunt introdusi in organismul dumneavoastră şi va afectează starea generala de sanatate. Pe de altă parte, există metode naturale pentru eliminarea mucegaiului din casa. Acestea nu sunt numai eficiente, dar, de asemenea, sunt mai sigure de utilizat şi ecologice.

Acestea sunt cele mai bune 5 soluţii naturale pentru îndepărtarea mucegaiul din domiciliu:

1.Oţet
Acid prin natura sa, otetul poate distruge 99 % din bacterii, 82 % din mucegai şi 80 % din germeni. Metoda este destul de simpla. Se foloseste otet alb distilat nediluat pe care l-aţi pus într-un flacon de spray (acest lucru face aplicarea mai uşoara). Pulverizati oțetul pe suprafaţa afectată şi lăsaţi-l să acţioneze timp de o oră.

Apoi, curatati zona cu un prosop umed sau o cârpă şi lăsaţi să se usuce. Nu vă faceţi griji asupra mirosului de otet puternic, aceasta dispare în câteva ore. Alternativ, folositi boluri de apa cu lamaie în jurul zonei pentru improspatare.

2.Bicarbonat de sodiu
Bicarbonatul de sodiu este unul dintre cele mai eficiente ingrediente de uz casnic. Îl puteţi folosi cu oţet şi apă sau doar cu apă, efectele sunt uimitoare. Se amestecă bicarbonatul de sodiu cu apa sau faceti o solutie cu apa si otet, apoi pulverizati pe suprafaţa mucegăita. Lasati-l să acţioneze, apoi ştergeţi cu o cârpă umedă şi frecati usor.

3.Peroxid de hydrogen (apa oxigenata)
Peroxidul de hidrogen 3% este soluţia cea mai simplă şi mai puţin costisitoare impotriva cresterii mucegaiului in casa. Ceea ce trebuie sa faceti este sa amestecati apa oxigenata cu bicarbonat de sodiu şi oţet. Utilizaţi părți egale din toate ingredientele. Se transferă amestecul într-o sticla cu pulverizator şi se aplică pe zona mucegăita. Lăsaţi să acţioneze pentru 10-15 minute înainte de a sterge.

4.Ulei de arbore de ceai
Deşi este mai scump, uleiul de arbore de ceai este extrem de benefic pentru îndepărtarea mucegaiului. El este ideal pentru suprafetele mai mici de mucegai. Se amestecă 2 lingurite de ulei de arbore de ceai cu 1 cana de apa. Pulverizati  solutia pe zona afectata si lasati sa se usuce.

5.Extractul din citrice
Extractul din seminţe de citrice nu lasă un miros atunci când este folosit, spre deosebire de alte metode de curăţare. Pur şi simplu se diluează aproximativ 20 picături de extract cu 2 cani de apa, puneti-l într-o sticla cu pulverizator si aplicati pe mucegai. Ca si uleiul de arbore de ceai, nu se clătește. Un alt lucru important de tinut minte este de a actiona asupra mucegaiului odată ce începe să apară. Nu aşteptaţi până când mucegaiul începe să crească ca sa il eliminati. De asemenea, umiditatea este o alta problema care duce la apariţia de mucegai. În cazul în care acest lucru se întâmplă în casa ta, luati un dezumidificator pentru a menţine o umiditate relativă de 50 % sau mai jos. Pe termen lung, acesta previne crearea de mucegai, deoarece mucegaiul depinde de o umiditate mare ca sa creasca. Păstrarea acestor doi factori sub control previne dezvoltarea de mucegai.
Sursa: www.healthyfoodteam.com

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!