Pentru militarii ruși a fost creat un „Internet separat”

by Ana Balan on Oct 21, 2016 Știați că 1028 Vizualizari

Forțele armate ale Rusiei au finalizat implementarea Internetului militar – un sistem de comunicații de tip închis, scrie „Izvestia”, care precizează că rețeaua nu este conectată la Internetul global.

În cadrul rețelei militare a armatei ruse a fost lansat propriul serviciu de e-mail, care permite transmiterea de informații clasificate, inclusiv documente de „importanță deosebită”.

Internetul militar a fost implementat pe infrastructura închiriată de la compania de stat rusă „Rostelecom” și, parțial, pe cea a Ministerului Apărării din Rusia, care nu este conectată la Internet.

În fiecare unitate militară există servere care criptează datele, le împart în mai multe pachete și trimit mai departe. Accesul în sălile serverelor este strict limitat.

La fel ca în www, internetul militar are site-uri. Principala resursă este disponibilă la adresa mil.zs, unde au fost create mai multe domenii de nivel trei, cum ar fi domain.mil.zs.

Aceste site-uri pot fi accesate doar de pe calculatoarele armatei (care rulează sistemul de operare mobil al Forțelor Armate Ruse), certificate de Direcția VIII a Statului Major General Rus.

Conectarea la aceste calculatoare prin dispozitive neautentificate (flash drive-uri, imprimante, scanere etc.) nu este posibilă, orice încercare de conectare fiind controlată de un program special.

În Internetul militar din Rusia a fost creat un serviciu de e-mail, care permite schimbul de scrisori numai între utilizatorii din cadrul rețelei. Întregul flux de lucru al militarilor (rapoarte, cereri, anunțuri, rapoarte de activitate cu imagini etc.) trece numai prin acest serviciu.

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!