Această băutură distruge oasele și conține substanțe chimice ce favorizează mai multe boli

by Ana Balan on Oct 23, 2016 Știați că 742 Vizualizari

Stiti in ce masura bauturile carbogazoase, cofeinizate, care contin zahar sau indulcitori artificiali, dauneaza organismului? Renuntarea la consumul acestor produse este poate unul dintre cele mai eficiente lucruri pe care le puteti face pentru imbunatatirea starii generale de sanatate.

O mulțime de oameni din lume, beau băuturi carbogazoase în fiecare zi, fără ca măcar să se gândească la efectele secundare.

Ei bine, știm cu toții că băuturile care conțin zahăr nu sunt bune pentru sănătatea noastră, dar încă, oamenii din America consuma o medie de 57 de litri pentu o persoană.

Așa că, iată ar trebui cu adevărat să știi  cât de rău este sifon pentru sanatatea ta

1.  Bauturile carbogazoase si osteoporoza
Nu conteaza daca este fara zahar sau normal, ar trebui să știți că toate băuturile carbogazoase conțin fosfați sau acid fosforic pentru a le da aroma si pentru a prelungi perioada lor de conservare. Din păcate, există acid fosforic în multe alimente, dar prea mult poate duce la probleme de inima si rinichi,  pierderea masei musculare, osteoporoza, si poate accelera procesul de imbatranire. Experții spun că ar trebui să fim foarte atenti, deoarece prea mult acid fosforic în ceea ce privește aportul de calciu poate duce la pierderea de masa osoasa, iar cofeina din suc poate interfera cu absorbtia calciului.

 

2. Acumuleaza gasimi
Bauturile carbogazoase se numara printre cauzele care favorizeaza obezitatea, o conditie ce a capatat proportii epidemice, in special in occident. 

Dar ce  este mai grav, că consumul acestui tip de bauturi duce la cresterea grasimii viscerale, care se acumuleaza in jurul organelor interne si mareste riscul de boli cardiace. Si, de asemenea, ar trebui sa stiti ca cercetatorii au descoperit ca cei care beau aceste bauturi regulat în fiecare zi, timp de șase luni, au inregistrat acumulari  de grasime in jurul ficatului, grăsimi in sânge si cresterea trigliceridelor, împreună cu o creștere de 11% a colesterolului.

3.  Diabet zaharat
Diabetul este o consecinta a cresterii in greutate si a obezitatii, deoarece produsele care favorizeaza cresterea in greutate cresc riscul aparitiei diabetului zaharat. Bauturile carbogazoase nu numai ca favorizeaza cresterea in greutate, dar afecteaza si capacitatea organismului de a procesa zaharul.

4.  Favorizeaza dezvoltarea cancerului
Femeile care beau in mod regulat bauturi carbogazoase si alte bauturi dulci au un risc mai mare de a dezvolta cel mai frecvent tip de cancer endometrial (cancer uterin), afirma un studiu publicat online pe 22 noiembrie 2013 in Cancer Epidemiology, Biomarkers  Prevention.

5.  Carii dentare


Potrivit oamenilor de stiinta, bauturile carbogazoase sunt responzabile de dublarea sau triplarea incidentei cariilor dentare, deoarece acestea ataca si dizolva smaltul dintilor. Acidul continut de aceste bauturi poate dizolva continutul mineral al smaltului, fapt care conduce la aparitia sensibilitatii dintilor si, ulterior, la carii dentare. Acidul din bauturi face mai mult rau danturii decat zaharul solid continut de boamboane!

6.  Boli renale
Cercetatorii au demonstrat ca prin consumul unei cantitati ridicate de bauturi carbogazoase riscul dezvoltarii litiazei renale este foarte ridicat din cauza aciditatii acestor produse si a dezechilibrelor minerale radicale.

7.  Hipertensiune arteriala
Ingestia unei cantitati ridicate de fructoza, care se gaseste in special in bauturile racoritoare, determina cresterea presiunii sanguine.

8. Provoaca arsuri stomacale
Bauturile carbogazoase reprezinta principalul factor de risc in cazul arsurilor stomacale.

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Interesante

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!