Ceasul chinezesc ce nu face greșeli! Descopera care organ în corpul tău nu funcționează bine

by Ana Balan on Oct 23, 2016 Știați că 1079 Vizualizari

Corpul nostru este construit să conțină un sistem energetic de meridiane, altele decât sistemele cunoscute, cum ar fi sistemul limfatic, sistemul nervos, etc. Spre deosebire de vasele de sânge, aceste meridiane sunt canale prin care curge energia în loc de sânge. Ele afectează corpul și schimbul de substanțe din el. Important este că aceste meridiane pot spune ce organe sunt bolnave și care sunt sănătoase în funcție de ceasul chinezesc, care nu dă greș niciodată!

Acest ”ceas biologic” din China ne poate arăta intervalele în care energia circulă prin corp, și cele mai puternice nivele de energie într-o zonă a corpului la fiecare două ore. În cazul în care există probleme în acest domeniu special, simptomele sunt vizibile.

Există un număr total de 12 meridiane, aparținând fiecărui organ major. Acestea sunt plămânii, intestinul gros, stomacul, splina, inima, intestin subțire, vezică, zona inimii, rinichilor, duoden, vezica biliara și meridianele ficatului. Potrivit lui yin-yang, ele sunt împărțite în șase yin și șase meridiane yang. Meridianele yin aparțin organelor care colectează, substanțe de stocare și de proces și energie: ficatul, plămânii, splina, inima, rinichi si inima zonei.

Meridianele yang includ organele care fac schimb și excretă substanțe și energie: colon, stomac, intestin subțire, vezică, duoden și vezică biliară.

Medicina chineză spune că meridianele lucrează timp de 24 de ore. Fiecare meridian are apogeul atunci când meridianul opus lovește nivelul său.

Citește și Guava face minuni pentru sănătate. Uite care sunt beneficiile acestui fruct exotic

Un medic din China va cere întotdeauna pacientulul său detalii despre momentul zilei în care au apărut simptomele. Cel mai bun mod  de a urmări ceasul biologic este să notați momentul în care au apărut simptomele. De asemenea, rețineți timpul zilei când este cel mai energic, iar când te trezești noaptea – că acest lucru implică o problemă într-o anumită parte a corpului.

Timpul funcției maxime

1 – 3 AM – ficat (detoxifiere, mușchi și ochi)

3 AM – 5 AM – plămâni (piele)

5 AM – 7 AM – colon (asimilare, eliminare, piele)

7 AM – 9 AM- stomacul (limfatic, digestia alimentelor)

9 AM – 11 AM – splină, pancreas (limfatic, digestia alimentelor)

11 AM – 13 – inimă (circulația sângelui)

13 – 15 – intestinul subțire (digestie, asimilare, artere)

15 – 17 – vezică (oase, dinți, eliminare, curățare)

17 – 19 – rinichi (oase, dinți, urechi, filtrare, eliminare)

19 – 21 – strat cardiac (constricția vaselor de sânge)

21 – 23 – duoden (termoreglare)

23 – 1 AM – vezica biliară (digestie, muschi, ochi)

Ora funcțiilor minime sau de repaus

1 AM – 3 AM – intestinul subțire (digestia, asimilarea arterelor)

3 AM -5 AM – vezică (oase, dinți, eliminare)

5 AM – 7 AM – boli de rinichi (oase, dinți, urechi, filtrare, eliminare)

7 AM – 9 AM – stratul de inimă (constricția vaselor de sânge)

9 AM – 11 AM – duodenul (termoreglare)

11 AM – 13 – vezica biliară (digestie, mușchi, ochi)

13 – 3 pm – ficat (detoxifiere, muschi și ochi)

15 – 17 – plămâni (piele)

17 – 19 – două puncte (asimilare, eliminare, piele)

19 – 21 – stomac (limfatic, alimente și digestie)

21 – 23 – splină, pancreas (limfatic, digestia alimentelor)

23 – 1 AM – inimă (artera circulația sângelui)

Un singur meridian (organ) are cel mai ridicat nivel de energie exact atunci când altul de pe latura opusă are cel mai scăzut nivel. Luați ficatul, de exemplu: cele mai înalte nivele de energie sunt între 1 și 3 AM, iar la acel moment intestinul subțire este la cel mai scăzut nivel de energie. Atunci când mâncați târziu și vă duceți la culcare, mâncarea nu se absoarbe bine în intestinul subțire, astfel încât trebuie să evite anumite activități atunci când energia organismului implicat în activitatea se află la cel mai scăzut nivel.

În timpul activității maxime toate funcțiile sunt stimulate. În cazurile de boli ale excesului de energie, acestea vor prezenta simptome.

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!