Incredibil! Un imens oraş subteran a fost descoperit în România

by Ana Balan on Oct 25, 2016 Știați că 1030 Vizualizari

Cu ajutorul aparatelor speciale de detectare a zidurilor, arheologii români au rămas uimiţi când au descoperit un oraş subteran întins pe o suprafaţă de peste 200 de kilometri pătraţi. Printre altele, oraşul subteran ascunde podoabe de aur şi argint.

Sub Sarmizegetusa arheologii au detectat un uriaş ansamblu arhitectonic militaro-civil, compact, cu mai multe nuclee, bogat în aur aparţinând civilizaţiei dacice şi predacice, informează Radio România Antena Satelor.

Oraşul are dimensiuni impresionante, concurând mărimea Bucureştiului şi ascunde incinte sacre, sanctuare tăiate din andezit, cetăţi din blocuri de calcar fasonate după tehnici încă necunoscute, dar şi podoabe din aur şi argint.

Arheologii s-au întrebat mult timp cum a fost posibil ca vreme de cinci ani dacii să poată ţine piept asaltului unei armate uriaşe, bine înzestrate, cum era cea a romanilor.

Răspunsul a fost găsit la faţa locului. „Dacii au construit, în primul rând, la poalele muntelui, în nord şi vest, un zid de apărare foarte lung, deoarece sistemul era cel mai vulnerabil în acea direcţie.

Fiecare terasă, cu lăţimi diferite, era apărată de ziduri. Pe culmi au fost construite una sau mai multe cetăţi fortificate, de diferite dimensiuni. S-a mers până acolo încât fiecare cvartal al unei aglomeraţii urbane mai mari era la rândul lui apărat de un zid propriu”, au declarat arheologii.

Din oraş pleacă mai multe tuneluri spre munţii din apropiere, unele din ele prăbuşite parţial. Un singur tunel ajunge la sanctuarele de la Sarmizegetusa Regia.

Bogat în aur şi argint, acest oraş îngropat este o comoară asupra căreia arheologii sunt reţinuţi în declaraţii. Specialiştii români au întocmit nişte planuri de detaliu cu siturile subterane pe care le-au strâns într-un dosar trimis Ministerului Culturii şi Cultelor.

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!

Interesante