Utilizand Aceasta Parte A Nucii Puteti Uita De Problemele Cardiace!

Recomandat by Ana Balan on Oct 29, 2016 Știați că 872 Vizualizari

Nucul, Juglans regia L., este un arbore din familia Juglandaceae, răspândit în zona temperată și mediteraneană, atât ca floră spontană, cât și în culturi. Își are originea în zona geografică întinsă din Balcani spre est, până în Himalaya și sud-vestul Chinei. Cele mai mari păduri se află în Kârgâzstan, unde copacii se dezvoltă extensiv, în păduri aproape exclusiv de nuc, la altitudini de 1.000–2.000 m.

Nucul a fost introdus în vestul și nordul Europei din vremea romanilor sau mai devreme, iar în cele două Americi în secolul 17. Zonele importante ale culturii nucului cuprind Franța, Serbia, Grecia, Bulgaria și Romania (în Europa), China (în Asia), California (în America de Nord) și Chile în America de Sud. Mai recent, cultura nucului s-a răspândit pe scară largă și în alte regiuni: Noua Zeelandă și sud-estul Australiei.

Nucile sunt printre cele mai apreciate alimente, acestea fiind folosite de gospodine pentru realizarea a numeroase deserturi, însă sunt folosite şi ca remedii pentru tratarea diferitor boli sau afecţiuni, fie că este vorba de miezul acestor fructe sau cojile lor. Frunzele şi cojile de nucă au fost folosite încă din vechi timpuri, pentru tratarea diferitelor afecţiuni. Totul se datorează funcţiilor depurative, antiinflamatoare, calmante şi cicatrizante pe care cojile de nucă le deţin.

Ceaiul facut din coji de nuca este foarte bun pentru arterele coronare blocate,boli de inima si temperature ridicat a corpului.Ingustarea arterelor coronare este adesea o reflectare a unei intoxicatii cronice cu nicotina. Acest medicament uimitor este recomandat in special fumatorilor. Spargeti cateva nuci si faceti din ele ceaiul pentru dimineata.Trebuie sa-l beti pe stomacul gol.Ar fi bine daca ati consuma acest ceai in fiecare zi,deoarece contribuie la reglarea tensiunii arteriale si amelioreaza durerea din piept.

Se prepară din fierberea a 3 căni de apă. Se crapă puţin 5 nuci (spălate bine) şi se adăugă în în apa clocotită şi se mai fierb încă 10 minute. Este de preferat ca acest ceai să se bea călduţ şi neîndulcit. Dacă nu vă place însă gustul, puteţi adăuga o linguriţă de miere, după ce ceaiul s-a mai răcit. Ceaiul din coji de nuca functioneaza cu succes impotriva temperaturii ce are legatura cu durere de inima.Ar trebui sa simtiti o usurare dupa prima ceasca de ceai.Daca durerea este permanenta trebuie sa consumati ceaiul din coji de nuca pana cand durerea toracica dispare sau temperature ridicata de opreste.

Beneficiile tratamentului din coji de nuci:
– ajută la curăţarea şi la subţierea sângelui îngroşat;
– întăreşte stomacul;
– tratează tusea şi durerile în gât;
– creşte imunitatea;
– tratează incontinenţa urinară;
– este indicat pentru tratarea ulcerului;
– luptă cu diabetul;
– tratează varicele;
– te scapă de durerile reumatice;
– luptă cu starea de oboseală;
– cojile de nucă ajută la creşterea nivelului de calciu, şi previn apariţia osteoporozei.
Sursa: www.healthylifetricks.com

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!