20 curiozități pe care nu le știai despre RMS Titanic

by Ana Balan on Nov 3, 2016 Știați că 1903 Vizualizari

Titanic” este considerat a fi cel mai bun film realizat vreodată în lume, James Cameron reușind să creeze o adevărată capodoperă pe baza tristei povești a celui mai mare pachetbot din lume de la începutul anilor 1910. După cum bine cunoașteți, acesta s-a scufundat din cauza unui iceberg în timpul călătoriei pe Oceanul Atlantic, plecând din Marea Britanie cu destinația New York.

 Însă probabil cunoașteți aceste lucruri, de aceea vă vom prezenta 30 de curiozități despre RMS Titanic, petrecute înainte și după momentul izbirii de iceberg.

1. .După lovirea iceberg-ului, Titanicului i-a luat 2 ore și 40 de minute pentru a se scufunda în totalitate.

2. Știați că Titanicul ar fi putut fi salvat dacă ordinul de schimbare a traselui ar fi fost cu 30 de secunda mai rapid, după observarea icebergului?

3. Bucătarul-șef de pe Titanic s-a îmbătat înainte de scufundare, iar datorită alcoolului din sânge a reușit să supraviețuiască 2 ore în apa înghețată până când a fost găsit de echipele de salvare.

4. Bugetul pentru producerea filmului Titanic regizat de James Cameron a fost mai mare decât a costat în sine Titanicul.

5. Formația de muzicanți de pe Titanic a continuat să cânte chiar dacă nava se scufunda.

6. Pasagerul japonez care a supraviețuit scufundării Titanicului, a fost numit laș în țara sa pentru că nu a murit alături de ceilalți pasageri.

7. O zi petrecută la clasa întâi pe Titanic costa 870 de lire sterline, echivalentul a 50.000 $ astăzi.

8. Știați că 53% dintre pasagerii de pe Titanic puteau fi salvați cu ajutorul bărcilor de salvare, însă doar 31% dintre ei au reușit să urce pe acestea?

19. Niciunul dintre cei 30 de lucrători nu a părăsit camera motorului.

10. Navele de astăzi au mai multe șanse de a se izbi de un iceberg decât a avut Titanicul. 

11. A fost nevoie de 73 de ani de căutări pentru a găsi epava navei Titanic.

12. Știați că 3 dintre cei 12 căței aflați la bordul Titanicului au reușit să fie salvați?

13. Kim II-Sung, fondatorul partidului comunist din Coreea de Nord s-a născut în aceeași zi în care Titanicul s-a scufundat.

14. În anul 1898, cu 14 ani înainte de scufundarea Titanicului, scriitorul Morgan Robertson a scris o carte despre o navă aproape indestructibilă denumită „Titan” care s-a lovit de uniceberg, după  care s-a scufundat.

15. Valoarea estimată a bijuteriilor și banilor  aflați la bordul Titanicului în momentulscufundării erau de circa 6.000.000 de dolari.

16. Filmul „Titanic” a câștigat 11 premii Oscar.

17. Întemeietorul ciocolatei Hershey, Milton Hershey, și-a anulat rezervarea de pe Titanic în ultimele minute din cauza unor întâlniri de afaceri.

18. Arhitectul Titanicului, Thomas Andrews, a fost printre cei care au murit la scufundareanavei.

19. La bordul navei se aflau 13 cupluri care iși sărbătoreau luna de miere.

20. Există dovezi care sugerează faptul că la bordul Titanicului s-au aflat și 14 români din Transilvania. Aceștia lucrau în echipaj și doar unul singur ar fi supraviețuit.

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!