6 curiozități și lansări inedite din lumea tehnologiei (VIDEO)

by Ana Balan on Nov 9, 2016 Știați că 1503 Vizualizari

Lumea minunată a tehnologiei este plină de ciudățenii și de inedit.Știm cu toții că un iPhone 6 costă nu puțini bani, dar știți care este cel mai scump telefon mobil vândut vreodată?
Chinezii tot mai impun standarde absurde de grosime, când vine vorba de telefoane, însă știți care este cel mai ușor telefon lansat pe piață?
Am tot auzit că vom putea controla absolut toate gadgeturile cu ajutorul smartphone-ului, dar știați că există un implant care îți permite să faci asta cu mintea?
Găsiți răspunsurile la toate aceste întrebări, dar și alte lucruri inedite în rândurile de mai jos, dar și în clipul de la finalul articolului.

1. Cel mai scump telefon mobil vândut este produs de către GoldVish din Geneva, Elveția, și a fost vândut pentru 1.000.000 de euro, la Târgul Milionarilor de la Cannes, Franța, la pe 2 septembrie 2006. Telefonul are diamante de 120 de carate si se poate comanda cu 15 carcase diferite, incrustate cu diamante sau nu, în funcție de preferințele cumparatorului. Carcasa are 140 grame de aur masiv.

 

2. Cel mai ușor telefon mobil este Modu, care cântărește 40,1 grame. Acesta este fabricat de Modu ltd. (Israel) și a fost lansat la Mobile World Congress din Barcelona, Spania, pe 11 februarie 2008. Dimensiunile sunt după cum urmează: 72,1 mm x 37,6 mm x 8,7 mm. Acesta are un ecran full-color și 1 GB de memorie internă pentru muzica si fotografii.

 

3. Cel mai mare mozaic animat, format din telefoane mobile, a constat din 400 de smartphone-uri și a fost realizat printr-o colaborare intre China Unicom, Sohu IT și HTC (toate din China). Smartphone-urile utilizate în mozaic au fost fabricate de către HTC și au redat în buclă un videoclip de un minut pentru promovarea serviciile China Unicom 3G .

 

4. Cel mai vechi telefon mobil din lume a fost conceput pentru prima dată în 1947, la Lucent Technologies "Bell Labs" din New Jersey, Statele Unite ale Americii. Primul telefon telefon portabil real a fost produs in realitate de către Martin Cooper (SUA) de la Motorola, iar primul apel a fost efectuat pe 03 aprilie 1973, direct catre rivalul său, Joel Engel, directorul de cercetare la Bell Labs. Prima retea de telefonie mobila comercială a fost lansat în Japonia în 1979.

 

5. Apelul telefonic de la cea mai mare altitudine, de pe un telefon mobil terestru, a fost efectuat cu succes de la 8.848 metri, de către Rod Baber (Marea Britanie), cu un Motorola MOTO Z8, de pe Muntele Everest Nepal, pe 21 mai 2007. Apelul a durat doar 1 minut si 48 sec, din cauză că apelatul avea telefonul închis si a intrat căsuța vocală. Apelul a costat 4.72 dolari. Apelul s-a putut efectua datorită Chinei, care construise o antenă de telefonie mobilă cu vizibilitate directă spre locatia apelantului. Sursă: https://hdsatelit.blogspot.md/2014/02/5-curiozitati-despre-telefoane.html


 

6. Prima rețea de telefonie mobilă comercială a fost lansată în Japonia, în 1979.

 

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!