Cum era România înainte de Ceauşescu. Imagini RARE | VIDEO

Recomandat by Ana Balan on Nov 17, 2016 Știați că 833 Vizualizari

 La începutul anilor ’60, pe piaţa românească au reapărut o serie de produse  din statele occidentale , începuse un proces de desovietizare a societăţii româneşti, fiind restabilite contactele culturale cu Occidentul. Potrivit consemnărilor vremii, din 1960, pe piaţa românească au reapărut unele produse din statele occidentale, au fost achiziţionate filme, s-au organizat expoziţii, concerte, festivaluri la care erau prezente personalităţi atât din statele socialiste, cât şi din Occident.

Conducătorul comunist al României era atunci Gheorghe Gheorghiu Dej (Preşedinte al Consiliului de Stat al Republicii Populare Române în perioada  1961 – 1965; Dej a încetat din viaţă la 19 martie 1965, iar la 22 martie 1965, Nicolae Ceauşescu era ales prim-secretar al PMR).

Imaginile video de mai jos ne prezintă România drept o țară cu multe atracții pentru turiștii britanici. Filmul documentar merită urmărit. El este facut public de British Pathé si ne arată România la inceputul anului 1964.

Se pot vedea imagini inedite cu Bucureştiul, staţiunile montane, Poiana Brașov, Sinaia, mânăstirile din Bucovina, staţiunile de pe litoral. Sunt prezentate locurile de distracţie din anii ’60, de la noi din ţară.

În film România pare a fi mai degrabă un stat occidental, în care românii aveau ce arăta turiștilor străini.

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!