Zece curiozități din lumea în care trăiești! Află care!

by Ana Balan on Nov 18, 2016 Știați că 894 Vizualizari

Pe  Pământ s-au întâmplat și se întâmplă multe. Evenimente din trecut și situații din prezent alcătuiesc un conglomerat. O publicație online trece în revistă zece dintre nenumăratele ciudățenii trecute și prezente.

Iată-le!

Imnul național al Spaniei La Marcha Real (Marsul regal) nu are versuri. Este unul dintre cele mai vechi din Europa, iar originea sa este încă necunoscută.

Cleopatra, celebră în istorie, a trăit mai aproape de prima aselenizare (anul 1969) decât de construcția primei piramide (anul 2560 Î. Hr.). Ea s-a născut în anul 69 î.Hr. la Alexandria și s-a stins din viață în anul 30 î. Hr.

România are al doilea mare muzeu în aer liber din lume. Este Muzeul Astra din Sibiu, unde se pot vedea peste 300 de construcții (case, mori de apă, prese, etc).

Mierea nu se strică. Poate rezista și peste 3000 de ani. În piramide s-au găsit chipuri smălțuite cu miere, care nu se stricase de peste 3000 de ani.

Cei care au decedat mai pot avea „pielea de găină”

Când respirăm pe nas, tragem mai mult aer pe o nară. Acest lucru se schimbă la fiecare 15 minute.

Organismul uman își poate sintetiza singur aspirina. Un consum bogat de legume și fructe favorizează acest proces.

Dacă am putea să înlăturăm spațiul liber dintre atomii care compun corpul fiecărui om, întreaga populație umană a planetei ar încăpea în spațiul de mărimea unui măr.

Sunt mai multe iterații (repetarea unui procedeu de calcul prin aplicarea lui la rezultatul calculului din etapa precedentă) posibile la un joc de șah decât între atomii universului cunoscut.

Ar fi nevoie de 1 200 000 de țânțari pentru ca trupul unui om să fie scurs de ultima picătură de sânge. Dintr-o persoană de 80 de Kg fiecărui țânțar i-ar reveni 0,005 ml de sânge, dar situația este una ipotetică.

 

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!