Cele mai veci cetăți renumite din Transilvania...

by Ana Balan on Nov 19, 2016 Știați că 868 Vizualizari

Toți românii cunosc renumitele cetăți din Transilvania, așa cum ar fi cetatea Bran, Râșnov, Deva sau Făgăraș. Cu toate acestea numărul lor este mult mai mare. În total în Transilvania există 160 de cetăți!

Astăzi redacția Perfect Media a decis să-ți facă cunoștință și cu cetățile mai puțin vizitate de turiști. Și asta nu pentru că ele ar avea o istorie mai puțin bogată, ci pentru că sunt cunoscute mai puțin.

Cetatea Slimnic

O cetate din secolul 13 construită într-o zonă strategică, pe drumul dintre Sibiu și Mediaș. Un timp ea a folosit ca închisoare pentru cuplurile care doreau să divorțeze. Soții erau puși într-o cameră, în care exista un singur pat, o singură farfurie și o singură lingură. Ai aveau 3 zile la dispoziție pentru a se împăca, lucru care se întâmpla foarte des.


 

Cisnădioara. 

Cisnădioara nu este o cetate propriu-zisă, ci o biserică fortificată din secolul 12, așa cum era moda vremii. În prezent biserica nu funcționează, ci slujește în calitate de sală de expoziții, spectacole de teatru și concerte muzicale. Datorită construcției sale deosebite, acustica acestui fost lăcaș sfânt este foarte frumoasă.

 

Biserica cisterciană din Cârța.

Este încă un exemplu de biserică fortificată. Mănăstirea de care ținea această biserică a fost construită în anul 1202, de regele Emeric. În 1474 mănăstirea a fost desființată. În prezent funcționează doar o capelă a fostei mănăstiri, care se află în folosința comunității evanghelice săsești.

 

Cetatea Colț.

Este o cetate din Județul Hunedoara, la 3 km distanță de satul Râu de Mori. Ea a fost ridicată în în sec 14 de cneazul Cândea în scopuri de apărare. Cu toate acestea cetatea niciodată nu a jucat un rol defensiv în cadrul războaielor. Datorită poziției sale greu-accesibile, ea a fost folosită mai des în calitate de loc de refugiu pentru cnezii locali.

 

Biserica fortificată Racu.

Este o biserică romano-catolică din județul Harghita, aflată pe teritoriul Satului Nou. Biserica originală este foarte veche (datează din secolul 13), cu toate acestea ea a fost modificată substanțial în 1574 și încă o dată în 1758.

Cetatea Orăștie.

Este o cetate cu o vechime de 2100 ani! Această cetate a stat în calea migratorilor maghiari, cu toate acestea ea nu a putut fi cucerită de ei. În perioada medievală a fost reconstruită. Anume așa arată ea în prezent.

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!

Interesante