(VIDEO)Cum scanezi pozele vechi din album în telefonul tău? Există o aplicaţie

by Ana Balan on Nov 20, 2016 Știați că 956 Vizualizari

Vrei ca pozele vechi să ajungă din sertar în telefonul tău? Google a lansat o aplicaţie care le scanează şi le transformă în format digital.

E vorba de PhotoScan, care poate fi descărcată gratuit din magazinele online Magazin Play pentru telefoanele cu sistemul de operare Android şi App Store pentru dispozitivele cu iOS.

„Cu toţii avem albume vechi sau cutii pline cu poze, însă nu avem timp să le digitalizăm, pentru că e destul de dificil să faci asta. Nu vrem nici să le trimitem la un atelier de fotografie specializat sau să ne cumpărăm un scanner, care e scump, iar dacă încercăm să facem o poză unei poze atunci calitatea e destul de proastă.

Ştim că trebuie să existe o cale mai bună, aşa că am lansat PhotoScan, o aplicaţie care face foarte uşoară scanarea fotografiilor vechi şi transformarea lor în format digital”, au transmis reprezentanţii Google pe blogul companiei.

Ea funcţionează astfel: o deschizi, pozezi fotografia, iar aplicaţia elimină reflecţiile şi vitalizează culorile.

Ulterior, creaţia ta se salvează în galeria online Google Photos, de unde poţi să o editezi după bunul plac sau să ţi-o salvezi în telefon.

În afară de PhotoScan, Google mai pregăteşte o altă surpriză pentru pasionaţii de fotografie.

Cea mai nouă versiune a aplicaţiei Auto Enhance, care va fi disponibilă în următoarele zile, e destinată celor care vor să editeze fotografiile ca un profesionist.

Utilizatorii vor avea parte de un nou meniu, cu funcţii noi pentru ajustarea luminozităţii, a contrastului şi culorilor, astfel încât pozele tale să îi uimească pe cei care le privesc.

 

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!