Cum se explică fenomenele stranii din Triunghiul Bermudelor

by Ana Balan on Nov 20, 2016 Știați că 882 Vizualizari

Cercetătorii au o nouă ipoteză, care ar putea explica fenomenele ciudate care se petrec în Triunghiul Bermudelor.

Potrivit unui documentar realizat de Science Channel, în zona numită Triunghiul Bermudelor au fost identificați nori cu formă hexagonală, care produc rafale de vânt puternic, de peste 160 de kilometri pe oră. Aceste rafale periculoase pornesc din senin, iar cercetătorii le numesc „bombe cu aer”, pentru că pot dobori imediat un avion sau pot scufunda un vapor.

Triunghiul Bermudelor este o regiune din oceanul Atlantic, situată între Florida, Bermuda și Puerto Rico. Zona a început să atragă atenția presei după anul 1950, când un jurnalist a scris despre mai multe dispariții misterioase care ar fi avut loc aici.

Curând, zvonurile s-au intensificat și a luat naștere o adevărată legendă. Potrivit acestor teorii, aici dispar fără urmă foarte multe vapoare și avioane.

Posibilele explicații aduc în discuție inclusiv OZN-uri, extratereștri sau valuri mareice uriașe.

În realitate însă, aici nu au avut loc dispariții inexplicabile, scrie Science Alert. Multe vapoare și avioane au dispărut în timpul unor furtuni puternice, iar altele sunt pur și simplu invenții ale jurnaliștilor sau scriitorilor fascinați de această legendă.

Descoperirea acestor nori care se află deasupra Triunghiului Bermudelor poate fi însă o altă explicație pentru fenomenele meteo periculoase care au loc aici.

Norii au fost observați cu ajutorul unui satelit al NASA, iar forma lor este destul de ciudată. Marginile lor sunt perfect drepte, lucru neobişnuit, recunoaşte meteorologul Steve Miller, de la Universitatea de Stat Colorado.

Aceşti nori, care au fost observaţi în trecut şi deasupra Mării Nordului, pot provoca rafale de vânt de până la 160 km/h, care dau naştere unor valuri uriaşe, de peste 14 metri înălţime.

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!