Uimitor! Iată cum arată un oraș-oază în mijlocul deșertului din Peru.

by Ana Balan on Nov 24, 2016 Știați că 1025 Vizualizari

Ajungând în această oază splendidă, situată printre neroditoarele dune de nisip ale Atacamei din Peru (America Latină), fără să vrei încetezi să mai ai încredere în propriii tăi ochi și începi să asculți de bănuielile, care ți se strecoară în minte — oare acesta este un miraj?

De fapt, nu trebuie să te îndoiești de existența acestui oraș-minune cu verdeață abundentă, palmieri pufoși și un lac minunat, care a devenit cunoscut din cauza proprietăților sale vindecătoare. El se numește Huacachina și are doar 96 de locuitori. Printre altele, în ciuda populației sale mici, aici există nu numai magazine și hotele, ci chiar și o bibliotecă.

Acest loc minunat, al cărui orizont este presărat cu nisip lipsit de viață, mai este numit și „Oaza Americii”. De principiu, aici vin să se odihnească locuitorii orașului Ica, aflat în apropiere, care iubesc sandboarding-ul și cursele cu mașinuțe buggy.

Precum toate locurile uimitoare, această localitate are o legendă minunată. Aceasta spune că lacul orașului a fost cândva un simplu bazin. Însă odată aici a venit să se scalde o prințesă frumoasă. Un vânător tânăr, care trecea pe acolo, a luat-o pe fata dezbrăcată prin surprindere. Ea a fugit și după aceasta bazinul s-a transformat în lac, iar faldurile mantiei ei — în dune de nisip. Potrivit legendei, prințesa a revenit la oază și încă locuiește acolo în calitate de sirenă.

Din nefericire, în ultimul timp proprietarii privați au început să sape puțuri în jurul oazei și din această cauză nivelul apei din lac a scăzut semnificativ. Ca să nu-i permită să se micșoreze și mai mult, oamenii au început să pompeze în mod artificial apă în el.

 

 

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!