10 dintre cele mai curate orașe ale lumii

by Ana Balan on Nov 30, 2016 Știați că 893 Vizualizari

Există nenumărate locuri frumoase în această lume, însă, pe lângă toate celelalte elemente care fac o destinație atractivă, curățenia este unul dintre cele mai importante aspecte. Degeaba te bucuri de arhitectura uimitoare a construcțiilor, dacă te împiedici pe stradă de gunoaie.

Curăţenia unui oraş arată de multe ori gradul de civilizaţie a locuitorilor săi. Mai mult, o infrastructură „prietenoasă” cu mediul are capacitatea de a atrage zeci de mii de turişti anual.
Acest lucru este și normal, dat faptul că nimeni nu își dorește să meargă în vacanță într-un loc murdar.

Ideea de curățenie asociată cu jungla urbană pare ceva neobișnuit pentru cei mai multi. Sunt, totuși, și orașe impecabile, în care nimeni nu îndrăznește să arunce nici măcar un fir de ață pe jos. De asemenea, autorităţile joacă un rol central în ceea ce priveşte ecologizarea locurilor urbane şi salubrizarea lor. Atunci când autoritățile își dau interesul, apar și rezultatele mult așteptate.

Cele mai curate oraşe din lume includ metropole precum Oslo, Viena, dar şi Adelaide. Îți prezentăm în cele ce urmează un top cu 10 dintre cele mai curate oraşe din lume.

1. Oslo, Norvegia

 

2. Stockholm, Suedia

 

3. Viena, Austria

 

4. Kobe, Japonia

 

5. Freiburg, Germania

 

6. Singapore, Republica Singapore

 

7. Adelaide, Australia

 

8. Luxemburg

 

9. Zürich, Elveția

 

10. Calgary, Canada

 

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!