De ce are nevoie America de un război major în Europa ?

by Ana Balan on Dec 11, 2016 Știați că 863 Vizualizari

Am găsit un material video cel mai bun filmuleț care explică clar procesul de demonizare a Rusiei prin minciună și dorința americanilor de a începe un război în Europa, în contextul crizei din Ucraina, pentru a-și salva economia. Vizionați-l și distribuiți-l pretutindeni pentru că merită. Să sperăm că se mai trezesc niște oameni din ignoranță. Clipul include și subtitrare în limba română.

Deşi pare un material de propagandă , dezvăluie o serie de aspecte interesante şi veridice ale actualei situaţii legată de conflictul din Ucraina şi de mişcările geopolitice întreprinse în ultimul timp de SUA pentru a-şi salva situaţia economică şi socială catastrofală în care se află.

De ce au americanii nevoie de acest război? Pentru a-și rezolva problemele economice, la fel cum au făcut și în primul și în al doilea război mondial.

 

Acuzațiile de agresiune aduse Rusiei le-au oferit și ocazia de a impune sancțiuni economice, de a îngheța activele rusești și de a mai tipări câteva sute de miliarde de dolari pentru a mai ușura povara imensă a datoriilor SUA.

Atragerea țărilor europene într-un conflict cu Rusia le va mări dependența politică față de SUA și va înlesni impunerea UE a unor decizii favorabile americanilor.

Datorită acestui război, complexul militar-industrial american va primi noi comenzi care vor ține în viață economia americană.

În comparație cu economiile distruse ale Rusiei și țărilor Europene și cu muntele lor de cadavre, America va părea învingătoare. Războaiele purtate pe teritoriile altora au salvat economia SUA de mai multe ori.

Europa este victima războiului dintre SUA şi Rusia
Un război este întotdeauna bun pentru americani

Cu toate acestea, americanii au urmat calea obișnuită. Pentru a-şi menține poziția de lider mondial, ei incită un alt război în Europa. Un război în Europa este întotdeauna bun pentru americani. Ei numesc chiar cel de-al Doilea Război Mondial, care a ucis 50 milioane de oameni în Europa și Rusia, un război bun. A fost bun pentru americani, deoarece SUA a ieșit din acest război ca putere conducătoare de nivel mondial.

Războiul Rece, care s-a încheiat cu prăbușirea Uniunii Sovietice, a fost, de asemenea, bun pentru ei.

Acum SUA dorește din nou să-şi mențină poziția de lider în detrimentul Europei. Acest lucru este amenințat de o dezvoltare rapidă a Chinei.

Astăzi lumea face trecerea la un alt ciclu, de data aceasta politic. Acest ciclu durează de secole și este asociat cu schimbări în instituțiile globale ale reglementărilor economice. Ne aflăm acum la trecerea de la ciclul american de acumulare de capital la un ciclu asiatic. Aceasta este o altă criză care ameninţă hegemonia americană.

Pentru a-și menține poziția de lider în fața concurenței, odată cu dezvoltarea Chinei și a altor țări asiatice, americanii au început un război în Europa. Ei vor să slăbească Europa, să dezmembreze Rusia și să subjuge întregul continent eurasiatic.

Aceasta este, în loc de zona de dezvoltare de la Lisabona la Vladivostok, care este oferită de către președintele Putin, SUA vrea să înceapă un război haotic pe acest teritoriu, să implice întreaga Europă într-un război, să devalorizeze capitalul european, să-şi prescrie datoria publică, sub povara căreia SUA deja se prăbuşeşte, să prescrie ceea ce datorează Rusiei și Europei, să subjuge spațiul nostru economic și să stabilească controlul asupra resurselor de pe giganticul teritoriu eurasiatic. Ei cred că aceasta este singura lor cale de a-şi menține hegemonia în lume și de a depăși China.

Din păcate, geopolitica americană pe care o vedem pe ecranele noastre, pare că vine direct din secolul 19. Ei gândesc în termeni de lupte geopolitice ale Imperiului Britanic: divide și cucereşte, asmuţirea națiunilor una împotriva celeilalte, implicarea lor în conflict și începerea unui război mondial. Americanii, din păcate, continuă această veche politică britanică pentru a-şi rezolva propriile probleme.

Am calculat că Europa va pierde în jurul valorii de un trilion de euro din sancțiuni împotriva Rusiei, care i-au fost impuse de către americani. Aceasta este o sumă foarte mare. Europenii suportă deja pierderile. Există deja o scădere a vânzărilor de mărfuri în Rusia. Germania pierde aproximativ 200 de miliarde de euro.

Prietenii noștri cei mai înverşunaţi din statele baltice vor suferi cele mai multe pierderi. Prejudiciul Estoniei va fi mai mare decât întregul său PIB. Prejudiciul Letoniei va fi de aproximativ jumătate din PIB-ul său. Dar asta nu le opreşte.

Politicienii europeni merg împreună cu americanii fără să pună sub semnul întrebării ceea ce fac. Aceştia îşi fac rău singuri provocând nazism și război.

Am spus deja că Rusia și Ucraina sunt victime ale acestui război, care este întreținut de americani. Dar Europa este, de asemenea, o victimă pentru că războiul își propune să vizeze bunăstarea europeană și să destabilizeze Europa.

Americanii se așteaptă ca exodul european de capital și de creiere în America să continue. De aceea ei pun întreaga Europă pe foc. Este foarte ciudat faptul că liderii europeni merg alături de ei.

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!