De ce nu trebuie să „dormiți” cu smartphone-ul?Fiți atenți!

by Ana Balan on Dec 16, 2016 Știați că 873 Vizualizari

Conform cercetărilor Pew Internet Project aproximativ 44% din proprietarii de smartphone-uri au obiceiul prost de a dormi cu telefonul alături. Puteți fi sceptici, dar savanți au demonstrat influența negativă a dispozitivelor electronice asupra sănătății omului, în special pe timp de noapte.

În acest articol o să relatăm cum să utilizați corect dispozitivele și de ce nu este bine să „dormiți” cu telefonul.

Cum să folosiți corect telefonul mobil

1. Există risc de incendiu

O fată de 13 ani din Kansas, SUA, s-a trezit în mijlocul nopții și a observat că telefonul ei de sub pernă a fost motivul unui mic incendiu, care a ars salteaua și cearșaful. Cauza a fost utilizarea unui acumulator nepotrivit pentru încărcarea telefonului.

Străduiți-vă să nu folosiți telefonul în calitate de deșteptător, mai bine cumpărați cel mai ieftin ceas deșteptător. Nu luați telefonul în pat cu dvs, puneți-l cel puțin la o distanță de 1 m de patul în care dormiți.

2. Telefonul mobil poate fi cauza dereglărilor de somn

Savanții afirmă că ecranele LCD determină producerea hormonului melatonină în organismul nostru. Acest hormon este responsabil de reglarea regimului nostru zilnic. Cercetătorii au stabilit că lungimea undei de culoare albastră este egală cu lungimea undei luminei de zi.

Atunci când stăm câteva ore înainte de somn în fața monitorului sau a telefonului, organismul nostru percepe lumina ca fiind lumină de zi. Specialiștii recomandă deconectarea tuturor dispozitivelor cu două ore înainte de somn, pentru a avea un organism sănătos.

3. Telefonul mobil poate fi cauza un grave afecțiuni de sănătate

Cercetările din 2011 susțin că telefoanele mobile pot fi cauza formării unor tumori. De aceea, pentru a elimina efectul negativ al dispozitivelor asupra organismului, telefonul trebuie ținut cât mai departe de cap. Încercați să vorbiți la difuzor, să nu scrieți sms-uri și să nu dormiți cu telefonul.

 

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!