Adevărul despre scufundarea Titanicului: Teoria care răstoarnă toate poveștile de până acum

by Ana Balan on Jan 3, 2017 Știați că 853 Vizualizari

Povestea scufundării Titanicului cunoscută până în prezent a fost numită de expertul Senan Malony ca fiind falsă, acesta venind cu o nouă teorie conform căreia pachebotul britanic nu s-ar fi scufundat din cauza unui iceberg, informează The Telegraph.

Expertul Senan Malony a ajuns la concluzia în urma investigației care a durat peste 30 de ani că motivul pentru care vasul s-a scufundat a fost un incendiu masiv din carena navei ce a ars timp de aproape trei săptămâni fără să fie observat decât înainte de noaptea scufundării, scrie b1.ro.

Malony a constat pete negre de 9 metri lungime în partea dreaptă din fața navei în fotografiile realizate de inginerul șef electrician al vasului înainte ca nava să părăsească portul din Belfast.

Dacă ne uităm în zona exactă unde se presupune că a lovit iceberg-ul, putem depista o deteriorare a corpului navei în acel loc înainte de a pleca din Belfast”, a declarat expertul.

Experții cred că daunele se datorau incendiilor provocate de tonele de cărbune „supra-încălzite”, din magazinul de combustibil din spatele încăperii cazanului șase.

Doisprezece persoane s-au luptat pentru potoli conflagrația, dar cu toate acestea incendiul a continuat furios chiar și cu trei zile mai târziu, cu temperaturi cuprinse între 500 și 1000 de grade Celsius.

Vasul care măsura 269,1 m lungime și 28 de metri lățime avea la bord 2228 din care 1514 au murit în urma scufundării de pe 14 aprilie 1912. Pachebotul se îndrepta spre destinația New York.

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!