(FOTO) Cum arată cel mai friguros loc de pe Terra

by Ana Balan on Jan 10, 2017 Știați că 893 Vizualizari

România are parte în aceste zile de cele mai scăzute temperaturi din ultimii ani, dar există un loc pe terra unde temperatura medie în timpul iernii este de -58 de grade.

Cel mai friguros sat de pe Pământ, cunoscut sub numele de "Polul frigului", este Oymyakon din Rusia, unde s-a înregistrat cea mai scăzută temperatura din lume, de minus 90 grade Celsius.

Oymyakon este un sat din Rusia, situat de-a lungul râului Indighirka, la câteva sute de kilometri de Cercul Polar. Aici, iarna, temperatura ajunge la aproximativ -60 de grade Celsius. Cea mai scăzută temperatură a fost înregistrată în luna februarie 1933, când termometrele arătau -90 de grade.

Aici nu creşte nimic, iar oamenii mănâncă doar carne de ren şi de cal. Există un singur magazin pentru necesităţile locuitorilor, care sunt crescători de reni, vânători şi pescari. Este greu de crezut că cineva locuieşte într-un asemenea loc, dar Oymyakon are 500 de rezidenţi. Aceştia se află la două zile de mers cu maşina de cel mai apropiat oraş, Yakutsk.

Pentru a supravieţui într-un asemenea loc, oamenii s-au adaptat. Maşinile sunt ţinute în garaje încălzite, iar dacă sunt lăsate afară motorul merge încontinuu. Şcoala se închide doar atunci când temperatura scade sub minus 52 de grade Celsius. Telefoanele mobile nu funcţionează, iar unele case mai dispun de toalete exterioare.  În mod ironic, numele localităţii se traduce prin "Apa care nu îngheaţă".

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!