(VIDEO) Cum un inventator român a uimit lumea?

Recomandat by Ana Balan on Jan 11, 2017 Știați că 781 Vizualizari

Catalin Alexandru Duru un inventator roman care traieste in Canada, a reuşit sa doboare recordul de deplasare cu un hoverboard, iar modul in care s-a deplasat deasupra apei ne face sa credem ca in viitor vom putea zbura in siguranta cu un astfel de dispozitiv.

Inventia lui Alexandru este un pas urias spre visul multor oameni de a putea zbura cat mai liberi si fara constrangeri.Este vorba de un hoverboard construit chiar de el, precum si de doborarea recordului mondial de deplasare cu un astfel de dispozitiv. Romanul a zburat 275.9 metri, spulberand vechiul record de doar 49.98 metri.

 Duru si-a testat propria inventie deasupra unui lac din provincia canadiana Quebec, uimind oamenii care se aflau pe marginea lacului. Zborul a fost urmarit de cei de la Cartea Recordurilor, iar performanta romanului a facut inconjurul lumii.

Cazul lui Catalin dovedeste inca odata ca inventatorii romani sunt la inaltime, chiar daca pentru a putea avea rezultate trebuie sa emigreze in alte tari, acolo unde munca lor este apreciata iar statul finanteaza inventatorii si cercetatorii.

 

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!