10 situații în care pasta de dinți vă vine în ajutor

by Ana Balan on Jan 25, 2017 Știați că 884 Vizualizari

Se pare că pasta de dinți nu este doar pentru spălarea dinților, dar poate fi utilizată și în alte scopuri. Cât ar părea de straniu, dar pasta de dinți este într-adevăr eficientă pentru înlăturarea diferitelor pete și mirosuri. Ea vă vine în ajutor în situații extreme.

1. Înlăturarea mirosurilor neplăcute

Dacă mirosul de pește, ceapă sau usturoi persistă pe mâini, atunci spălați-vă cu pastă de dinți. Aplicați puțină pastă de dinți de mâini și apoi clătiți cu apă caldă. Acum mâinile dvs. vor avea un miros de prospețime.

2. Accelerarea vindecării vânătăilor

Chiar și vânătăile mai adânci pot fi vindecate cu ajutorul pastei de dinți. Vânătăile vor deveni mai deschise la culoare, iar pastele de dinți cu mentă vor ameliora durerile. Amestecați puțină pastă de dinți cu loțiune pentru corp și aplicați pe locul afectat. Efectuați această procedură pe noapte.

3. Curățarea covorului

Petele de pe covor pot fi îndepărtate cu ajutorul pastei de dinți. Ea poate înlătura orice pată. Aplicați puțin amestec din pastă de dinți și apă pe suprafețele afectate, frecați bine și lăsați să acționeze o anumită perioadă.

4. Îndepărtarea vopselei de pe piele

Vopseaua de păr rămasă pe mâini ne dă mari bătăi de cap. Pasta de dinți conține mici elemente abrazive, care nu afectează pielea și în același timp curăță foarte bine și petele de alți coloranți.

5. Fortificarea unghiilor

O pastă de dinți calitativă conține calciu și fortifică emailul dinților. Totodată se vor întări și unghiile. Țineți pasta de dinți pe mâini timp de 15 minute, după care clătiți cu apă fierbinte.

6. Îndepărtarea zgârieturile de pe ecranul telefonului

Pentru a înlătura zgârieturile de pe ecranul smartphone-ului, aplicați puțină pastă de dinți pe o țesătură moale și ștergeți ecranul zgâriat. Apoi ștergeți surplusul de pastă de dinți cu o lavetă umedă. Ecranul va fi ca nou.

7. Ameliorează acneea

În componența pastei de dinți este și o cantitate mai mică de apă oxigenată, de aceea dacă veți aplica pastă de inflamații, aceasta le va dezinfecta, va preîntâmpina răspândirea bacteriilor și va diminua inflamațiile.

8. Îndepărtarea petelor de creion din ceară

Cel mai sigur și inofensiv mod de salvare a pereților scriși de copii este pasta de dinți. Petele se vor îndepărta ușor datorită elementelor abrazive ce se conțin în pasta de dinți.

9. Împrospătarea caserolelor

Se întâmplă uneori ca după spălarea caserolelor din plastic, sticlă sau metal să rămână miros neplăcut. În acest caz vă salvează din nou pasta de dinți.

10. Redarea luciului obiectelor din crom

Toate obiectele din crom din locuința dvs. vor străluci dacă le veți șterge cu puțină pastă de dinți.

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!