Lucruri fascinante despre corpul uman

by Ana Balan on Feb 10, 2017 Știați că 842 Vizualizari

În fiecare zi se descoperă tot mai multe lucruri fascinante despre corpul uman. Complexitatea cu care funcționează nu încetează să impresioneze. Mereu suntem în căutare de mistere sau lucruri impresionante, dar uităm frecvent că cea mai mare capodoperă este exact corpul nostru!

Este conceput în așa fel încât să ne putem auto-vindeca, doar prin puterea gândului uneori, și asta în condițiile în care utilizăm o proporție mult prea mică din creier (doar 10%). Vă imaginați ce am putea realiza dacă am reuși să ne folosim creierul măcar la jumătate din capacitatea sa?! Celulele care compun creierul uman pot absorbi de până la 5 ori mai multă informaţie decât cuprinde toată Enciclopedia Britanică.

Iată încă ceva ce poate încă nu știai. Corpul uman este capabil să producă aspirina! Consumul de fructe și legume facilitează acest proces. De asemenea, dacă toţi cei 600 de muşchi ai corpului uman s-ar încorda în acelaşi timp şi în aceeaşi direcţie, omul ar putea ridica o greutate de 25 tone. Deci nu doar că avem un creier extraordinar, dar și forța fizică poate depăși limite greu de conceput. Mai mult decât atât, din punct de vedere fizic o femeie poate naşte treizeci şi cinci de copii de-a lungul vieţii, deși durerile nașterii echivalează cu durerile pe care le-am resimți în momentul ruperii a 20 de oase din corp, simultan!

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!