10 LUCRURIINTERESANTE DESPRE SPATIU!

by Ana Balan on Feb 17, 2017 Știați că 1262 Vizualizari

E suficient sa te uiti intr-o seara senina pe cer pentru a incepe sa-ti pui un milion de intrebari la care, in mare parte nu ai niciun raspuns, sau, in cazul in care il ai, acesta nu reprezinta o certitudine. Spatiul ne fascineaza mereu pentru ca, pana acum, a reusit sa isi mentina in mare parte intact misterul. Iata mai jos inca 10 lucruri fascinante despre spatiu care sa va hraneasca curiozitatea:

1. Un costum de astronaut costa 12 milioane de dolari.

2. Conform declaratiilor astronautilor, spatiul miroase a friptura arsa, metal fierbinte si fum de sudura.

3. Nu poti sa plangi in spatiu, pentru ca lacrimile tale nu vor cadea niciodata.

4. In 1962, SUA a explodat in spatiu o bomba cu hidrogen, care a fost de 100 de ori mai puternica decat bomba atomica de la Hiroshima.

5. Astronautii de pe Statia Spatiala Internationala asista in fiecare zi la cca. 15 rasarituri si 15 apusuri de soare.

6. Statia Spatiala Internationala este cel mai scump lucru care s-a construit vreodata, costul acesteia ridicandu-se la 150 miliarde de dolari.

7. O bucata de lemn din marul original care l-a “ajutat” pe Isaac Newton sa descopere gravitatia a fost trimisa in spatiu pentru a “sfida gravitatia”.

8. In 1977 am primit un semnal din spatiu care a durat 72 de secunde. Nu s-a deslusit inca misterul modului in care acest lucru a fost posibil si nu stim inca de unde a venit acesta.

9. In cazul in care v-ati intrebat vreodata cat de mare este Statia Spatiala Internationala, aflati ca aceasta este cam de dimensiunile unei case cu 5 camere si se deplaseaza cu o viteza de 17, 500 mph.

10. Majoritatea astronautilor devin cam cu 5 cm mai inalti in spatiu. Odata intorsi pe Pamant acestia revin la inaltimea lor normala.

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!